Basket
23:45 | 12 oktober 2021

Gehrke besviken efter tung förlust

Köping Stars ledde mot Borås i halvtid, men fick se sig besegrade när flertalet individuella misstag blev lagets fall.

Torbjörn Gehrke. Foto: Michaela Ericzén

Nära 700 personer begav sig till Köpings Bad & Sport på tisdagskvällen för att stötta Köping Stars som tog emot Borås Basket för den fjärde omgången i SBL Herr.

Stämningen i hallen var god under och efter första halvlek, då hemmalaget ledde med 41-35 i halvlek. Amerikanen Jordan Giles och landsmannen Dominic Robb bidrog i allra högsta grad till Stars poängskörd på tisdagskvällen, Giles stod för 28 och Robb för 26 av Köpings 77 poäng.

– Min insats var okej, jag gjorde mål när jag skulle. Samtidigt vet jag med mig att jag missade flera viktiga chanser som hade kunnat förändra slutresultatet, så nu är det bara att gå till botten med vad jag gjorde fel och göra det bättre till nästa match, säger Jordan Giles efter matchen.

Jordan Giles gjorde 28 poäng när Borås Basket gästade Köping Stars. Foto: Michaela Ericzén

Den goda stämningen mattades av ganska rejält i matchens sista hälft i takt med att Borås övertog ledningen och slutligen vann med 77-84.

Lagkaptenen Hampus Åhlin har svårt att dölja sin besvikelse efter matchen.

– Det är en match som vi låter trilla iväg på slutet och det är väldigt synd. Hemmapubliken är här och stöttar oss trots att det är fotboll på tv och det är synd att vi inte kan ta det hela vägen. Men en otroligt stor eloge till Robb och Giles som utmanar hela matchen och gör ett otroligt bra jobb, säger Hampus Åhlin.

Hampus Åhlin. Foto: Michaela Ericzén

Och just amerikanernas poängskörd på 28 respektive 26 poäng jämfört med övriga lagets prestation är under all kritik, menar Torbjörn Gehrke.

– Resten av laget gör under fem poäng var, det är en katastrof för det här laget. Flera spelare gör inte det de ska, säger coach Gehrke.

Ernests Kalve och Torbjörn Gehrke. Foto: Michaela Ericzén

– Första halvlek släppte vi 16 offensiva returer, det är mer än vad ett ligalag snittar på en hel match. I andra halvlek när det blir mer fysiskt och tufft och tempot bara ökar missar vi tre, fyra otroligt viktiga straffkast, vi kastar bort bollen, har en missad lay up och dessutom en osportslig foul. Alla de sakerna sammantaget är tio poäng bort och den här matchen förlorar vi med sju poäng, det skulle ha varit en helt jämn match när det var tio sekunder kvar med vi gav helt enkelt bort den möjligheten, säger Torbjörn Gehrke.

På fredag väntar en bortamatch mot Jämtland för Köping Stars.

Matchfakta Köping Stars – Borås Basket 

Slutresultat: 77–84 (19–17, 22–18, 18–25, 18–24)

Poäng, Köping Stars: Jordan Giles 28, Dominic Robb 26, Zane Martin 5, Niklas Larsson 5, Tim Carlsten 4, Tope Arikawe 4, Hampus Åhlin 2, Kevin Peterson 2, Erik Flood 1

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-