Köping
20:56 | 25 juli 2022

Golfveckan är igång

Varje år vecka 30 arrangerar Köpings Gk tävlingar från måndag till lördag med i år cirka 700 deltagare.

Köpings Golfklubb. Foto: David Eriksson/arkiv

Varje år arrangerar Köping GK den populära golfveckan, där tävlingar spelas från måndag till lördag, för att få en variation i spelet skiftar man tävlingsformer mellan de olika dagarna. 

Att en golfklubb arrangerar en golfvecka under sommaren är vanligt och traditionsenligt spelas den alltid vecka 30 i Köping, under veckan spelas totalt sex tävlingar där lokal sponsorer sponsrar med priser. Nytt för i år är att det varje dag är så kallad kanonstart, vilket innebär att alla  spelare börjar exakt samma tid på morgonen men på olika hål, vilket gör att alla lagen blir klara med sina 18-hål samtidigt. Efter att spelarna har tagit sig igenom de 18-hålen väntar mat och umgänge i restaurangen.

Förutom att tävlingarna står centralt för spelarna under veckan händer det även en del annat utanför banan. Under finaldagen på lördagen kommer bandet BB Brain att uppträda ute på klubben. För den som inte spelar golf finns möjligheten att åka ut och titta på tävlingarna eller varför inte testa att slå på ranchen.

Idag måndag har det spelats en 4-manna scramble som lockade hela 34   lag med totalt 136 spelare. Något som var speciellt med dagens tävling var att en del av startavgiften från spelarna gick till att köpa in nytt tränigsmaterial till klubbens juniorverksamhet.

 

En av dagens deltare Max Rambow. Foto: Gustav Ribbholm

 

 

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-