Köping
11:23 | 18 maj 2018

Här tas första spadtaget för nya badhuset

"Nu kan vi äntligen sätta igång det stora bygget som är så viktigt".

Elizabeth Salomonsson, kommunstyrelsens ordförande, och Magnus Andersson, arbetschef på Peab, tog det första spadtaget. Foto: Dennis Johansson Strömberg

Under fredagen togs det första spadtaget för Köpings nya badhus. På plats fanns politiker och tjänstemän från Köpings kommun samt Peab, som bygger badhuset.

– Nu kan vi äntligen sätta igång det stora bygget som är så viktigt för alla oss Köpingsbor. Det är en stor glädjens dag idag när vi tillsammans kan ta första spadtaget, säger Elizabeth Salomonsson, kommunstyrelsens ordförande.

Om ungefär två veckor påbörjas bygget av det nya badhuset signerat Liljewall arkitekter.

– Vi har projekterat det nya badhuset och en tillhörande idrottshall med läktare för 1 000 personer. Här finns 25-metersbassäng med hopptorn, undervisningsbassäng, relaxavdelning, vattenrutschbana och en lekbassäng för de allra minsta. Lekbassängen är utformad som ett kemilabb med flaskor och provrör i olika storlekar. Uppslaget till lekbassängen kommer från den store kemisten Carl Wilhelm Scheele som verkade i Köping under 1700-talet. Scheele är den svenska kemikonstens fader och anses vara den som upptäckte grundämnet syre, säger arkitekten Calle Hellberg i ett pressmeddelande.

”Gym och läktarplatser nås från ett övre våningsplan som separerar torra fötter från våta. Badhuset har generösa partier och utblickar mot utomhusbadets grönska. Betongfasaderna har utförts med olika spårningar och gråtoner för variation inom den stora skalan” skriver Liljewall arkitekter i pressmeddelandet.

Badhuset beräknas stå klart hösten 2020.

I bildspelet kan ni ta del av bilder från de första spadtagen samt illustrationer över bygget.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-