Fotboll
11:13 | 5 augusti 2022

Klart: Johanna Rytting Kaneryd till Chelsea

Presenterades under fredagen: ”En dröm som går i uppfyllelse”.

Johanna Rytting Kaneryd. Foto: Svenska Fotbollsförbundet

Tidigare i veckan kom uppgifter om att Kolsvabördige BK Häcken-mittfältaren Johanna Rytting Kaneryd var klar för engelska storklubben Chelsea. Nu har övergången bekräftats av den engelska klubben.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Johanna Rytting Kaneryd i en intervju med sin nya klubb.

25-åringen har imponerat i både BK Häcken och det svenska landslaget under säsongen. Den fina formen, ihop med ett utgående kontrakt, medförde spekulationer om hennes framtid. Det blev alltså Londonklubben Chelsea som fick yttermittfältarens signatur. Kontraktet gäller fram till sommaren 2025, med option på ytterligare en säsong och Johanna kommer bära nummer 19.

– Jag är väldigt glad att ha skrivit på för Chelsea. Jag är uppväxt på en liten ort och har alltid älskat att spela fotboll. Klubben och jag har samma ambitioner och jag är väldigt spänd på att se vad vi kan göra tillsammans, säger Rytting Kaneryd.

Chelseatränaren Emma Hayes ser fram emot att börja jobba med sitt senaste nyförvärv.

– Vi har sett Johanna utvecklas de senaste 12-18 månaderna och hon hade en otrolig säsong i Sverige förra året. Hon är otroligt snabb, direkt, i en bra ålder och hon är en profilspelare vi har letat efter. Johanna kommer bidra med en annan dynamik till laget och vi ser verkligen fram emot hennes karriär hos oss i Chelsea.

Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit i BK Häcken, säger följande om försäljningen av Kolsvatjejen.

– Samtidigt som vi är glada för Johannas skull är det naturligtvis tråkigt att bli av med en så pass bra spelare. Hon har betytt väldigt mycket för oss men så är det i fotbollsvärlden. Sedan är det en väldigt fin människa som lämnar men jag hoppas att vi möts igen.

– Det har varit en fantastisk tid här och jag vill tacka alla i BK Häcken. Klubben har haft en stor del i min utveckling. Och om det är någon klubb jag lämnar BK Häcken för så är det just för att det är en toppklubb i en toppliga som Chelsea, säger Johanna Rytting Kaneryd till BK Häckens hemsida.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-