Köping
16:04 | 19 juli 2022

Köping HC investerar för spelarnas bästa

Köping HC väljer att investera i PolarCap för att minska allvarliga huvudskador hos spelarna.

Köping Hockey. Foto: David Eriksson/arkiv

Köping hockey väljer att investera stort för att göra det säkrare  för spelarna i laget att vara på isen. Hockey är en tuff sport där hårda tacklingar oftast förekommer, för att motverka att spelarna i Köping HC drabbas av allvarliga hjärnskador vid tacklingar har klubben valt att investera i PolarCap som ska skydda hjärnan.

PolarCap är ett verktyg man kan använda direkt på spelaren som man misstänker har fått en hjärnskakning. Verktyget kyller ner hjärnan och på så sätt minskar inflammationsnivån. Detta är en stor satsning för HockeyEttan laget Köping HC då investeringen kostade en del. Vanligtvis är det bara lagen i SHL som har den ekonomiska möjligheten att ge sina spelare den bästa möjliga vården.

Skadorna som spelarna får under matcherna kan också påverka deras privatliv, i värsta fall kan en hjärnskakning leda till att spelaren får en långvarig minnesförlust. Många spelare tvingas även att lägga av allt för tidigt under karriären på grund av hjärnskador som kan ta månader att komma tillbaka ifrån.

– Det är vårt ansvar, vi som jobbar med det här vet att det är en sport där det förekommer skador. Vi är ingen proffsförening, alla våra spelare har andra jobb så vi har ett samhällsansvar också i att se till att de kan jobba. Det är vårt ansvar att göra allt för att minimera skadorna. Säger ordförande i Köping HC Anders Näsström till BioStock.

 

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-