Basket
15:21 | 15 september 2020

Köping Stars har gjort klart med ny amerikan

Mångsidig guard förstärker SBL-klubben: "En erkänt bra försvarare som även kommer hjälpa oss i returtagningen", säger tränare Panagiotis Nikolaidis.

Köping Stars-tränaren Panagiotis "Jotti" Nikolaidis. Foto: Dennis Johansson Strömberg/arkiv

För en vecka sedan gjorde Köping Stars klart med sin förste amerikan i pointguarden Devin Watson. På tisdagseftermiddagen presenterade Stars sin andra amerikan inför kommande säsong: 23-årige Jonah Radebaugh.

Den 193 centimeter långe guarden avslutade nyligen sina studier vid University of Northern Colorado och står nu redo för sin första proffssejour med spel i SBL för Köping Stars.

“Coachteamet har valt Jonah eftersom han är ett perfekt verktyg att ha på guardpositionerna – en längre guard som vet hur man gör poäng, tar returer och passar bollen. Dessutom har Jonah en riktigt stark egenskap, nämligen försvar. Tre gånger har han blivit utnämnd till ”Årets försvarare” i sin ”conference”. Tilläggas kan också att han satte hela 44% bakom trepoängslinjen sitt sista år på college”, skriver Köping Stars i ett pressmeddelande.

Stars tränare Panagiotis “Jotti” Nikolaidis om senaste nyförvärvet:

– ”Jonah är en tvåvägspelare som kan göra mål på många olika sätt och skapa åt andra offensivt. Jonah är en erkänt bra försvarare som även kommer hjälpa oss i returtagningen. Han besitter egenskaper både på och utanför plan som vi har letat efter i vårt lagbygge, säger “Jotti”.

Jonah Radebaugh är spänd inför att spela för Köping Stars:

– Jag ser fram emot att spela i Sverige för en stad och klubb med fin kultur. Jag är redo att ta tillvara på möjligheten att visa vad jag kan göra och kämpa för titeln, säger Radebaugh.

Stars nya guard snittade förra säsongen 16,5 poäng, 6,3 returer, 6,5 assist och hade en skottprocent på 49,5.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-