Köping
10:11 | 16 augusti 2021

Köpings nya inomhusbad öppnar för allmänheten

Ett antal åtgärder är insatta för att minska risken för smittspridning: ”Det absolut viktigaste är att fortsätta hålla avstånd”.

Köpings kommuns badhus länge varit stängt för allmänheten, men inom kort kommer det vara öppet. Foto: David Eriksson/arkiv

Den pågående pandemin har gjort att badhusen i Köpings kommun varit stängda för allmänheten under en lång period. Inom kort kommer dock både Köpings bad & sport och Malmabadet att öppnas upp igen. Köpings kommun meddelar i ett pressmeddelande att Köpings bad & sport öppnar den 23 augusti samt att Malmabadet öppnar den 7 september.

– Jag är jätteglad att vi äntligen har möjlighet att låta allmänheten nyttja våra fina badhus igen, säger Jonny Clefberg (S), ordförande i Kultur- och folkhälsonämnden, i pressmeddelandet.

Inomhusbadet vid Köpings bad & sport stod klart hösten 2020, men har hittills bara kunnat användas av föreningar och skolklasser. Inom kort öppnas det alltså upp för allmänheten, men med vissa anpassningar för att minska risken för smittspridning. I både Köping och Kolsva kommer antalet besökare vara begränsat: 50 vid Malmabadet och 150 vid Köpings bad & sport.

– Det absolut viktigaste är att fortsätta hålla avstånd till andra i lokalerna, säger Johan Silander, enhetschef för Köpings kommuns bad.

Han säger vidare:

– Vårt fokus och ansvar är att man ska känna sig trygg vid sitt besök, och ha möjlighet att hålla det avstånd som krävs. Sen får vi lita på att våra besökare tar sitt ansvar och inte kommer för nära andra badgäster.

Foto: David Eriksson/arkiv

Jonny Clefberg igen:

– Sen vet vi vid det här laget att restriktioner kan ändras snabbt, men vi hoppas att smittspridningen ska hålla så låg nivå att våra anpassade åtgärder räcker och vi inte behöver stänga igen.

Fler åtgärder för att undvika trängsel:

  • På Köpings bad & sport kan man köpa biljetter i förväg på kommunens webbsida. Detta för att unvdika köbildning i kassan, även om det också kommer vara möjligt att köpa sin biljett på plats.
  • Anpassade öppettider kommer finnas så att allmänhetens bad inte krockar med skolverksamhet. Särskilda öppettider kommer vara avsedda endast för motionssim och föreningsaktivitet, andra tider ger tillgång till familjebad.
  • Utöver det kommer basturna i omklädningsrummen på Köpings bad & sport vara avstängda och i stället kommer det finnas möjlighet att basta i relaxavdelningen.

Köpings kommun har även planer på fler aktiviteter på inomhusbadet. Förhoppningen är att under hösten kunna erbjuda bland annat simskolor, babysim, barnkalas och vattenträning. Detta är dock under förutsättning att smittoläget fortsätter vara stabilt och att inga beslut tas om hårdare restriktioner.

– Vi ser verkligen framemot att kunna öppna våra inomhusbad för allmänheten igen och vi hoppas att vi snart kan återgå till ett normalläge – då kommer vi ha möjlighet att erbjuda fler aktiviteter i våra anläggningar, säger Johan Silander, enhetschef för Köpings kommuns bad.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-