Köping
08:40 | 23 maj 2021

Lokala konstnärer visar upp sina verk på Korslöt

Väggarna vid restaurangen på Köpings Golfklubb var tomma och behövde lite tavlor. Då fick krögaren Tony Risberg en idé – att låta lokala konstnärer hänga upp sina verk under en månads tid.

Under maj månad ställer konstnären Tone Starborg från Kungsör ut sina målningar i restaurangen vid Köpings Golfklubb. Foto: David Eriksson

Inför årets säsong tog Tony Risberg över restaurangen vid Köpings Golfklubb. När han kollade runt i restaurangdelen tyckte han att det såg lite ”naket” ut på väggarna. I stället för att köpa in tavlor fick han en idé.

– Ska vi inte bjuda in en lokal konstnär i månaden och se om det finns något intresse? Till en början trodde jag att ingen skulle vilja det. Varför ska dom ställa ut här liksom?, funderade Tony.

Han slog då en signal till konstnären och grannen Tommy Blixt. Han nappade direkt.

– Det tog tio minuter och sen var han uppbokad för att hänga upp sin konst här under april månad. Jättekul, säger Risberg.

Som fortsätter:

– Sen chansade jag och ringde Benny Stigsson. Jag tänkte att han är så pass stor nu att han kanske inte vill ställa ut sina verk i lilla Köping, men jag hade fel. Nu kommer han att ställa ut här i juni. Att Benny tackade ja visar ändå att min idé inte var skit i alla fall, skrattar Tony.

Tony Risberg driver restaurangen vid Köpings Golfklubb. Foto: David Eriksson

Fram till och med oktober månad kommer en ny konstnär ställa ut varje månad. Efter Benny Stigsson i juni kommer Mats Karlsson, Mia Svärd och Tova Lilja att visa upp sin konst.

– Det är bara lokala konstnärer och det känns givetvis väldigt roligt. Jag trodde vi skulle få kämpa betydligt mer för att locka hit konstnärer, men det gick väldigt smidigt.

Tony Risbergs plan är att bygga vidare på konceptet även nästa år. Responsen från gästerna har varit positiv.

– Många har inte förstått att det finns än, men de som varit här och tittat är väldigt glada. Det är ju även bra för konstnärerna som just nu inte får ha vernissage. Här ute finns runt 700 medlemmar i golfklubben och sen en del som kommer ut hit för att äta. Det är många som ser verken och kanske blir intresserade av att köpa. Varken golfklubben eller vi i restaurangen tjänar något på detta, utan om någon är intresserad av att köpa så kontaktar de konstnären direkt.

Redan nu har Tony börjat spinna vidare på idéer till nästa golfsäsong.

– Vi kanske kan be en konstnär göra ett verk till klubben och sen kan det fungera som ett vandringspris för någon av tävlingarna. Då kan det bli en årlig grej där golf och konst möts.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-