Kultur & nöje
15:11 | 11 oktober 2023

Munktorpsteatern redo för årets föreställning

Farsen ”Stulen kärlek” har premiär i helgen.

Regissören Togge Hellberg (t.v) i samtal med Munktorpsteaterns ensemble till farsen ”Stulen kärlek”. Foto: Ida Ek

På lördag, den 14 oktober, är det premiär på Forum för årets föreställning av Munktorpsteatern. I år sätter föreningen upp farsen ”Stulen kärlek” som är skriven av Krister Classon, ena delen av välkända humorduon Stefan och Krister.

De sista förberedelserna inför premiären är i full gång. Producenten Anna von Walden ser fram emot att föreställningarna ska börja.

– Vi känner oss redo. Det är en ganska liten ensemble i år, bara sex stycken skådespelare (Daniel Hjalmarsson, Ulf Adolphson, Robert Törnqvist, Emma Molander, Siv Antonsson och Sören Windahl). De har bildat en tajt grupp och har fått mycket bra värdefull repetitionstid. Det känns definitivt som att vi är redo för premiären på lördag, säger Anna von Walden.

Du själv är ny i rollen som producent. Hur har det varit för dig? 

– Det har varit mycket, men samtidigt är det otroligt kul! Man upptäcker hur otroligt viktiga alla är för att vi ska få ihop föreställningen. Allt från den som målar dekoren till barnen som delar ut programbladet i foajén. När man står på scenen är man inte lika medveten om det som sker runtomkring eftersom det är fullt fokus på annat. Som producent så ser du hur beroende en föreställning är av alla som finns med.

Anna von Walden säger vidare att Munktorpsteatern har fått ihop alla delar inför helgens premiär. Nu ska publiken få ta del av deras arbete.

– Vi har gjort det här i många år. Munktorpsteatern är som en maskin som nästan startar sig själv. Det finns otroligt bra kunskap hos alla som är med. Vi litar på varandra fullt ut och alla sköter sina delar. Det ger en trygghet för mig som producent.

Munktorpsteaterns kommande fars regisseras av Togge Hellberg. Anna von Walden berömmer hans engagemang som ledare.

– Togge har regisserat två gånger tidigare. Till den här föreställningen har han fått ihop en bra grupp. Det har varit många teaterövningar som vi kanske inte är såna vid sen tidigare, men Togge har den erfarenheten och kunskapen att lära ut. Vi i Munktorpsteatern är ju i stort sett amatörer och ingen av oss har någon teaterutbildning. Att Togge kom in med sin kunskap om drama och teater så blev det väldigt bra för vår grupp.

Har premiärnerverna börjat komma fram inför helgen? 

– Absolut! Så är det alltid! Man ska ha premiärnerver. Det är lite på helspänn och många funderingar, men det hör till. Det visar att vi tror på föreställningen.

Bilder från en av repetitionerna: 

Anna von Walden berättar vidare att Munktorpsteatern just nu genomgår en generationsväxling.

– Det är flera som har varit med otroligt länge. De sitter på enorm kunskap och börjar bli till åren. Det ska vi givetvis ta tillvara på samtidigt som vi ska försöka få in nya medlemmar under våra föreställningar på Forum. Föreningar behöver alltid nya medlemmar, annars dör den ut. Vi hoppas att fler vill testa på att vara med och ha lika kul som vi har varje år!

Munktorpsteaterns föreställning ”Stulen kärlek” har alltså premiär på lördag den 14 oktober. Totalt blir det 13 föreställningar och den sista sätts upp lördagen den 11 november.

Handlingen i föreställningen är följande:

”Stulen kärlek handlar om den godhjärtade Bosse som har ett dilemma. Hans mamma behöver någonstans att bo och han har inte råd att skaffa henne en bostad. Då får han den geniala idén att stjäla en tavla av det kärlekslösa paret Evald och Berit. Evald har bestämt sig för att försäkra tavlan och just som Bosse är på väg att ta ned tavlan dyker försäkringsmannen upp och tror att Bosse är Evald. Här börjar en förväxlingsfars med många dråpliga scener där Bosse på alla sätt försöker att slingra sig ur situationen”.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-