Köping
04:56 | 9 maj 2021

Nina och Mårten startar catering-firma i gamla uthuset

Det gamla uthuset har blivit ett modernt kök – som nu blir bas för makarna Norbergs nya firma.

Nina och Mårten Norberg pratade länge om att starta en egen catering-firma. Nu har planerna gått i hamn när det gifta paret startar Norbergs matbod. Foto: David Eriksson

Nina och Mårten drev tidigare Athos i Köping, men paret sålde restaurangen för ett antal år sedan.  Sen 2015 har Nina jobbat på Ica Maxi i Köping samtidigt som Mårten arbetat med sin entreprenadfirma. Nu går det gifta paret tillbaka till restaurangbranschen.

Det gamla uthuset på familjens tomt vid Dalhemsvägen i Köping har renoverats till att bli ett modernt kök för deras nya catering-firma, Norbergs matbod.

– Jag har jobbat med catering på Ica. Vi har pratat ganska länge  om att starta eget ihop igen och nu är vi här. Jag kommer göra det här på heltid medan Mårten ska fortsätta med sitt eget företag, men hjälpa till när det behövs. Det har varit lite nervöst att säga upp sig från jobbet, men det känns väldigt bra att köra i gång med catering-firman, säger Nina Norberg.

Vad var det som fick er att satsa på en egen catering-firma? 

– Vi börjar bli äldre och Nina var väldigt sugen på att köra något eget innan det var för sent. Vi har stött fram och tillbaka, men nu har vi bestämt oss, säger Mårten.

I det gamla uthuset, som tidigare varit både ett dass och en bastu, ska det nu bland annat bakas tårtor. Foto: David Eriksson

I augusti förra året började paret riva i det gamla uthuset på gården som från början var ett dubbeldass. Genom åren har det även varit en vedbo samt bastu.

Nu har det gamla utedasset alltså gjorts om till ett modernt kök.

– Till en början ska vi fokusera på tårtor, olika fat, tapasbrickor och så vidare. Nu när sommaren börjar närma sig så kommer vi även göra bland annat en grillmeny med tillbehör. Vi kommer även kunna ta emot beställningar till bröllop, dop, studentfiranden och begravningar,. Vi kommer bara att köra förbeställningar så det kommer inte vara någon försäljning här i lokalen, säger Nina och Mårten.

Nina har redan smygstartat arbetet med Norbergs matbod. Officiellt öppningsdatum blir den 28 maj.

– Vi får börja i mindre skala och se hur det utvecklar sig. I dagsläget har vi en kund som beställt i alla fall, säger Nina.

Vilken respons har ni fått från familj och vänner kring att ni startar catering-firma? 

– Bara positivt. Det är i alla fall vad de säger till oss, säger Nina och Mårten med ett skratt.

Norbergs matbod. Foto: David Eriksson

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-