Köping
17:59 | 18 november 2023

Nyckelbergsskolan har startat en ny insamling till Musikhjälpen

Elever, lärare och personal bidrar på alla sätt de kan: ”Alla kan göra något”.

Fritidspedagogen Daniel Johansson Strömberg och några andraklassare skapar tillsammans till förmån för Musikhjälpen. Foto: David Eriksson

Förra året tillverkade barnen inom Nyckelbergsskolans fritidsverksamhet bland annat armband och pärlplattor med olika budskap som sen såldes och bidrog till deras insamlingsbössa till Musikhjälpen.

Då samlades hela  24 675 kronor in under temat ”En tryggare barndom på flykt från krig”. Något skolan är väldigt stolta över.

I år är temat ”Ingen ska behöva dö av hunger” och skolan har redan startat en ny bössa.

– Det var självklart för oss att bidra till Musikhjälpen även i år. Barnen själva har frågat flera gånger om när vi skulle köra igång. Det är väldigt kul att barnen är så engagerade, säger fritidspedagogen Daniel Johansson Strömberg.

Denna gång är det inte bara fritidseleverna som är med – utan hela skolan.

– Lärarna och vår rektor har varit jättepositiva till insamlingen. I år är det dessutom en väldigt viktigt ämne. Det känns aktuellt med tanke på vad som sker runtom i världen just nu.

Barnen på Nyckelbergsskolan har bland annat målat snygga vackra på muggar och kepsar. Foto: David Eriksson

Nyckelbergsskolan har redan kommit igång med skapandet av muggar, kepsar, armband och tygpåsar som säljs för musikhjälpen. När Magazin24 kom på besök var ett gäng andraklassare i full gång med skapandet.

I skrivande stund är Nyckelbergsskolan bössa fylld med över 3 000 kronor som oavkortat kommer gå till Musikhjälpen. För den som vill och kan så går det att bidra till bössan fram till och med klockan 23.30 söndagen den 17 december. Nyckelsbergsskolans bössa hittar du genom att klicka här.

– Längre fram kommer barnen få vara med och baka lite godsaker. Vi planerar att sälja fika när det är öppet hus här på skolan och ännu längre fram planerar vi att ha ett disko som ska gynna insamlingen ytterligare, säger Daniel.

Hoppas ni kunna överträffa förra årets insamlade summa?

– Självklart vill vi det, men vi blir givetvis inte besvikna om det inte blir så. Allt som samlas in är viktigt och går till en bra sak. Vi är bara glada att kunna hjälpa till. Alla kan göra något. Det är vad allt handlar om.

Daniel, eleverna och all personal på Nyckelbergsskolan uppmanar andra skolor, fritids, företag, privatpersoner… ja, alla, att bidra till årets Musikhjälpen på något sätt.

– Vi själva inspirerades av särskolan som var med och bidrog till Musikhjälpen för några år sedan. Förhoppningsvis kan även vi inspirera och hjälpa andra att samla in pengar.

Några av barnen på Nyckelbergsskolan överraskade Magazin24:s reporter genom att ge denna snygga mugg som present. Foto: David Eriksson

Musikhjälpen har sänts på Sveriges Television och Sveriges Radio årligen veckan före jul sedan år 2008 med ett nytt aktuellt tema varje år där syftet är att uppmärksamma och samla in pengar till en internationell undangömd humanitär katastrof genom att engagera lyssnare och tittare.

Varje år samlar det svenska folket in miljontals kronor som sen går till de drabbade genom olika hjälporganisationer. Förra årets samlades 54 517 949 kronor in.

I år sänds Musikhjälpen från Stortorget i Växjö mellan den 11–17 december på SVT, SVT Play och Sveriges Radio.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-