DEBATT
13:54 | 29 september 2022

Nytt styre måste ge Köpings företag framtidstro

"Köping har en läxa att göra."

Lars-Axel Nordell, ordförande KD Köping, beskriver partiets syn på Svenskt Näringslivs nya ranking och vad som behöver göras.

”KD Köping säger ett stort grattis till Kungsör som på sex år gått från plats 286 i företagsranking till plats 35 bland Sveriges 290 kommuner. Samtidigt är det ofattbart och helt oacceptabelt att Köpings kommunledning och näringslivskontor kunnat se på hur kommunens rasat år efter år till plats 286, fyra från slutet.

Kungsör är en av landets främsta när det gäller Information till företagen och dialog mellan företag och kommunens beslutsfattare.

Köping får bottensiffror bl a när det gäller dialogen mellan företag och kommunens beslutsfattare. Även politikers och tjänstemäns attityder till företagande får bottensiffror. Samma sak när det gäller tillgången till kompetens och kommunens upphandlingar.

Vi är inte förvånade över att Köping fortsätter tappa i näringsklimat. Den majoritet som hittills styrt Köping i 90 år har vägrat att ta till sig av Svenskt Näringslivs årliga mätningar.  Att bara slå ifrån sig och hävda att siffrorna inte speglar verkligheten leder inte till ett bättre företagsklimat.

Vi insåg detta tydligt när vi i KD Köping för två år sedan besökte 130 Köpingsföretag. Timslånga intervjuer speglade företagens verklighet.

Köping har en läxa att göra.  Det räcker att fråga den framgångsrika grannkommunen Kungsör hur man bygger tilltro och framtidshopp.

Köpings måste bättre ta vara på och värna de företag som verkar i kommunen och samtidigt arbeta för att fler företag ska starta och flytta till oss. Köping borde ha 800 företag fler för att ligga på riksgenomsnittet per invånare.

Köpings kommun skall och måste vara en serviceorganisation för medborgarna och för företagen. Med en sådan attityd hamnar inte kommunen i bottenträsket i en företagsranking som skapar riksuppmärksamhet år efter år.

Ett nytt styre i Köping kommer att göra sitt yttersta för att lyssna på företagens idéer, synpunkter och behov. Det är företagen som bidrar till nya jobb, skatteintäkter och välfärd.”

Lars-Axel Nordell, ordförande KD Köping


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-