Köping
11:40 | 25 mars 2021

Ödetorp och igenbommad gård vandaliserat

Flertalet byggnader uppbrutna.

Foto: David Eriksson/arkiv

Polisen har fått in två anmälningar gällande skadegörelse på kommunal mark i Köping.

Den första anmälningen gäller två ödetorp i Skoftesta. Någon gång mellan den 18 och 22 mars har en okänd gärningsman vandaliserat de två ödetorpen tillhörandes Köpings kommun. Vilken omfattning det är på skadegörelsen framkommer inte av anmälan, men det uppskattade värdet på skadorna är 10 000 kronor per torp.

Den andra anmälningen gäller en ödetomt vid Vallby utanför Köping. Där har en okänd gärningsman vandaliserat den tomma och igenbommade gården. Enligt anmälan har flertalet byggnader brutits upp, men det är oklart om något stulits. Det uppskattade värdet på skadorna uppskattas till 15 000 kronor. Polisen har upprättat en anmälan gällande skadegörelse alternativt försök till stöld. Detta brott ska ha skett någon gång mellan 1 april 2020, alltså förra året, och när det upptäcktes den 23 mars.

Vidare så har polisen fått in ytterligare en anmälning gällande skadegörelse i Köping. Någon gång mellan den 23 och 24 mars har någon eller några krossat ett fönster på Kompetenscenters lokal på Glasgatan. Skadans uppskattade värde är 700 kronor.

Även i Kungsör har skadegörelse anmälts till polisen. Någon gång mellan den 23 och 24 mars har en okänd gärningsman krossat ett fönster på en fastighet vid Hamngatan. En fastighetsskötare upptäckte på morgonen den 24:e att någon kastat en bit av en tegelsten genom en ruta. Hålet var för litet för att någon skulle kunna ha tagit sig igenom. I nuläget finns ingen misstänkt.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-