Fotboll
05:53 | 22 oktober 2023

Robert Alm sätter höga mål för nya uppdraget i Köping FF

Nye tränaren vill ta Rödsvart ett snäpp högre.

Robert Alm, med flera säsonger bakom sig som huvudtränare för Kungsör BK, tar nästa säsong över Köping FF. Foto: David Eriksson/arkiv

Ett sabbatsår från fotbollen fick räcka. Nästa säsong tar tidigare Kungsör BK-tränaren Robert Alm över som huvudtränare i Köping FF efter Dennis Söder. Kontraktet är skrivet på två år.

– Jag fick frågan från KFF efter att Dennis hade berättat att han skulle kliva åt sidan. Klubben berättade att spelarna verkligen ville ha in mig och att jag var den förste de skulle fråga. Det känns väldigt kul och får en att känna sig uppskattad. Nu har jag varit ledig ett år och fått känna på hur det är. Det börjar pirra lite i benen faktiskt. Att stå där vid fotbollsplanen, utbilda, träna, tävla och bygga ett lag. Nerven till matcherna… Det är kul, helt enkelt, säger Robert Alm till Magazin24.

Hur ska du få ihop rent tidsmässigt med hemmalivet och dina två företag?

– Grejen är den att den person som har legat på mig hårdast att ta det här uppdraget är min fru Hanna, skrattar Robert.

Som fortsätter:

– Hon tyckte det var självklart för mig att tacka ja. Hon ser nog att jag gått runt där hemma och knallar lite. Min fru vet hur roligt jag tycker att fotboll är. Så den delen av livet kommer fungera bra ändå. Sen jobbar jag ju till 16 på dagarna. Det kommer lösa sig!

Som Robert Alm nämnde tidigare så är han välbekant med många spelare i den nuvarande Köping FF-truppen. Alexander Karlsson, Max Lundberg, Rezene Berhane, Robin Twine, Sebastian Bergström och Viggo Björling har haft Alm som tränare i Kungsör.

– Det underlättar så klart. Samtidigt så har det under mina samtal med KFF framkommit att vi har samma värderingar och syn på hur verksamheten ska bedrivas. Vi synkar ganska bra redan där så det här uppdraget kommer passa mig bra. Det ska bli jättekul.

Har du hunnit prata något med din företrädare Dennis Söder?

– Inte mer än att vi gjort en överlämning av filmer på matcherna från säsongen. Utöver det har vi inte haft någon diskussion, men det kan bli senare. Jag vill först bilda mig en egen uppfattning och för mig är det enklast att gå igenom matcherna. Titta på hur laget spelar, styrkor, svagheter och allt sånt. Jag tror att Dennis och jag har väldigt liknande värderingar. Det känns som att han har satt en väldigt bra grund.

Köping FF slutade på en stabil femteplats i division 3 Västra Svealand den gångna säsongen. En placering som Robert Alm vill försöka förbättra nästa år. Foto: Dennis Andersson

Köping FF slutade femma i division 3 Västra Svealand den här säsongen, samma placering som året innan. Två stabila säsonger som Robert Alm nu ska försöka förädla.

– Vi vet ju inte riktigt än vilka spelare som lämnar, blir kvar eller kommer in. Det är viktigt att behålla truppen som den är eller att vi kan spetsa den ytterligare. För mig är frågan: Vad var det som gjorde att vi hamnade på 35 poäng den här säsongen? Varför hamnade vi inte på upp mot 50 poäng? Vad är det vi behöver göra för att ta nästa steg upp? Det är frågor jag ska titta på när jag ska kolla igenom filmer, säger Robert Alm.

Han fortsätter sitt resonemang:

– Mycket handlar om hur truppen ser ut. Alexander (Carlsson) till exempel är en poängspelare. Vad händer om han skulle känna att han vill gå vidare? Det vet vi inte, men jag hoppas givetvis att alla i truppen blir kvar. Jag har samtidigt inte träffat ledarna i klubben eller spelartruppen än. Det kommer ske inom kort innan vi drar igång på allvar i början av nästa år.

Vilka indikationer gällande truppen har du fått från KFF-håll?

– Från klubben låter det positivt. Spelarna har haft kul och de verkar trivas ihop väldigt bra. Kan vi behålla det och samtidigt spetsa till truppen så är vi med. Det finns intressanta spelare i närområdet som vi tittar på, men mer än så är det inte i nuläget, säger Alm utan att nämna några specifika namn.

Nästa år väntar, förhoppningsvis, två mycket intressanta derbyn i division 3. Det mesta talar för att Köping FF och nyligen uppflyttade Kungsör BK hamnar i samma serie under 2024.

– Jag hoppas verkligen att det blir derbyn nästa år. Jag har ju spelat för KBK och varit ledare i många år. Klubben ligger mig varmt om hjärtat så det är klart det skulle vara speciellt, men när vi möts så handlar det bara om att vinna, avslutar Robert Alm.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-