Fotboll
17:48 | 6 oktober 2023

Sista helgen med gänget för KFF-tränaren Dennis Söder

Strömtorp på bortaplan blir 29-åringens avskedsmatch: ”Rätt oromantiskt”.

Dennis Söder var avstängd i KFF:s sista hemmamatch för säsongen (seger 3–0 mot Torsby) och fick därför följa matchen från läktarplats. Foto: Dennis Andersson

I november 2021 tog Dennis Söder över ansvaret som huvudtränare för Köping FF:s A-lag. Nu, nästan två år senare, tar han ut sin sista startelva – åtminstone för den här gången.

– Det är lite vemodigt såklart. Jag sa till grabbarna innan matchen mot Torsby i söndags att det är rätt oromantiskt med ett sista farväl borta mot Strömtorp i oktober (skratt). Det blev mer av ett sista farväl när vi ändå spelade hemma. Lite tråkigt att jag var avstängd efter tre gula kort bara, säger Dennis Söder med ett skratt.

Hur skulle du sammanfatta dina två säsonger som huvudtränare för Köping FF?

– Jag är nöjd med vad vi åstadkommit. Det har varit otroligt kul. Vi har gjort det bra, vi har gjort det dåligt och allt däremellan. Som det ska vara. Jag känner att jag ändå har gjort någon form av avtryck kring hur vi vill spela och hur vi ska uppträda. Sen är det klart att jag gärna hade sett att vi hade vunnit vår division 3-serie, men jag känner att jag kunnat sätta min prägel på laget. Jag har haft fantastiska spelare under de här två åren och en lika fantastisk ledarstab som har hjälpt till otroligt mycket. Det finns inte mycket att klaga på, säger Söder.

Anledningen till att Dennis Söder inte fortsätter som huvudtränare för Köping FF är enkel. Fotbollen är väldigt tids- och energikrävande.

– Jag känner själv att jag behöver ta en paus, ett uppehåll. Jag känner att både kroppen och huvudet behöver en paus. Det ska bli ganska skönt att prova på att ha en fritid utan fotbollen efter tio års tid.

Vad tänker du göra i stället?

– Jag har sagt att jag ska ta upp golfen igen. Jag tog grönt kort för två år sen, men sen spelade jag inget efter det. Det blir en kurs i vår och sen ut på banan!

Dennis Söder ser fram emot att ha mer fritid. Foto: Dennis Andersson

Förra säsongen tog Köping FF 40 poäng och slutade på en femteplats. Med en omgång kvar av årets division 3 Västra Svealand står KFF på 34 inspelade poäng vilket betyder att de är på en fjärdeplats i tabellen.

– Det har varit lite upp och ner, men det är en lite konstig serie i år. Poängmässigt är vi lite sämre i år, men serien är mycket jämnare nu. Inför den näst sista omgången hade vi inte klarat kontraktet än. Samtidigt kunde vi klättra till tredjeplatsen – i samma omgång. Normalt sätt är det inte så. Att det är så jämnt i serien har varit en utmaning i sig. Alla slår verkligen alla, så det går inte att slappna av.

Söder fortsätter:

– Nu är kontraktet klart och vi ska försöka sluta trea i serien. Det är starkt gjort eftersom vi haft en tunnare trupp nu på hösten än vad jag hade räknat med, men allt som allt har vi gjort en bra säsong med positiva utropstecken. Alexander Carlsson ser ut att kanske vinna skytteligan. Han leder just nu på 15 gjorda mål, två före Daniel Forsberg i IF Eker Örebro och IFK Kumlas Simon Danielsson. Det vore otroligt mäktigt att ha en egen spelare som vinner skytteligan i division 3.

Vad är det, enligt dig, för typ av trupp som din framtida ersättare får ärva?

– Jag vet inte alls vilka som är kvar nästa år eftersom jag inte är involverad i den delen, men om det är samma trupp som idag så är det en väldigt bra grupp spelare. Det är fin sammanhållning och ett bra klimat i truppen. Jag mår alltid bra efter en träning och det hoppas jag alla spelare också gör.

Vad som händer med Dennis Söders tränarkarriär om ett år eller ännu längre framåt är just nu skrivet i stjärnorna. Den unge tränaren stänger dock inga dörrar för nya uppdrag efter sitt sabbatsår.

– Kommer det något intressant så går det att diskutera. Men nu ska jag ha i alla fall ha ett år bort från fotbollen. Vi får se vad som händer i framtiden.

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-
GRATISTIDNINGARNA

Magazin24 – Årets lokala insats 2023

Magazin24 – Årets gräv/artikelserie 2023

Magazin24 – Årets lokalsajt 2020