DEBATT
09:53 | 8 november 2023

Skyttebanans framtid i Köping

"Det är en fars"

Skyttepaviljongen vid tidigt 1900-tal. (arkivbild).

Som en betraktare vid sidan av har det under en lång tid varit en fars hur Köpings kommun har hanterat skyttebanans framtid i Köping.

Skytteklubben har/hade enligt uppgift tydligt kontrakt med besittningsrätt utan bortre gräns så länge det finns en valid styrelse och så vidare.

När problem uppstod efter uthyrning (till en motorcykelklubb med tveksamma kopplingar) så ombads skytteklubben att skriva över fastigheten på Köpings kommun för att de skulle kunna hantera ärendet (med eventuell förhoppning att få överta kontraktet igen).

Köpings kommun tog därefter över rodret men sedan hände ingenting. Som ägare av en skyttebana medför det förpliktelser. Men efter övertagandet har man vare sig lyckats avhysa nuvarande hyresgäst eller lyckats säkerställa skyttebanans och paviljongens framtid.

Det visar sig att Köpings kommun inte vill han någon verksamhet kvar i området (de har även invändningar mot pistolskytteverksamheten men de verkar hålla stånd än så länge). Marken ska eventuellt nyttjas till annat. Till vad vill inte kommunen uppge.

Den senaste informationen är att skyttepaviljongen skall rivas. Denna unika paviljong i Sverige som sedan byggnationen och invigningen 1905/06 huserat en stor mängd människor och aktiviteter. Det finns inte många kvar i landet och det vore tråkigt att gå för rivning bara för att få bort hyresgäster. Det blir oåterkalleligt.

Tråkigt med senaste rivningarna vid Tunadal där fina fastigheter nu är ett minne blott. Men det stannar inte där utan nu ska nästa hus förgöras.


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-