Basket
18:24 | 18 februari 2021

Solevic klar för ny SBL-klubb

Under två säsonger var Aleksa Solevic en stor fan-favorit i Köping Stars, efter cirka två säsonger i Fryshuset Basket går han nu vidare till Jämtland.

Foto: Dennis Johansson Strömberg/Arkiv

På torsdagen stod det klart att nästa gång Köping Stars återigen ställs mot den forna lagkamraten Aleksa Solevic är när Jämtland Basket står för motståndet, och inte Fryshuset.

Solevic är nu svensk medborgare efter sammanlagt sex säsonger i Sverige, där han har spenderat två säsonger vardera hos Nässjö Basket, Köping Stars och Fryshuset.

Ett svenskt medborgarskap hoppas 27-åringen på sikt kan resultera i spel med landslaget.

– Det vore fantastiskt och det var en anledning till att jag väljer Jämtland och ett SM-slutspel i vår. Jag kände att Jämtland har en riktig bra chans att göra något riktigt stort redan den här säsongen och att jag gärna ville vara med i det sammanhanget. Jag ser fram emot att komma upp till Östersund och vill samtidigt rikta ett stort tack till Fryshusets organisation som har hjälpt mig på alla sätt. Det var inget självklart val att lämna mitt under säsongen men nu får ytterligare någon ung talang mer utrymme vilket är värdefullt för nästa säsong, säger Jämtlands nye pointguard på klubbens hemsida.

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-