Fotboll
08:57 | 30 september 2023

Tre uppflyttningar på tre säsonger för Elastico

Köpingslaget rusar genom seriesystemet, men betonar att de håller fötterna stadigt på jorden.

Med två omgångar kvar har Elastico FC redan säkrat spel i divison 5 nästa år. Lagets tredje uppflyttning på lika många säsonger. Foto: Magazin24

Serieseger i division 8 säsongen 2021. Serieseger i division 7 säsongen 2022. Serieseger i division 6 säsongen 2023.

Mönstret är tydligt. Elastico FC klättrar snabbt i seriepyramiden. Nästa år spelar de i division 5 – länets nästa högsta serie på herrsidan.

– Division 8 var väldigt skönt att vinna. Där var det fem enkelmatcher och seriefinal mot Rytterne i sista omgången. Det var sjukt häftigt att vinna. Division 7 var en tråkig säsong med trippelmöten. Där vann vi genom att de andra topplagen tappade poäng efter vi hade spelat vår sista match. Det blev inte samma känsla, men i år fick vill tillbaka den här känslan igen. Men tre seriesegrar i rad… Det trodde jag inte när vi startade det här fotbollslaget, säger spelande tränaren Risha Bahram om resan som klubben gjort de senaste åren.

Seriesegern säkrades mer eller mindre när Elastico besegrade tabelltvåan Hornafrik med 3–2 på bortaplan den 17 september.

Efter det krävdes endast en poäng under de tre sista omgångarna för att säkra seriesegern. Elastico vann efterföljande match med 8–0 mot Gäddeholm – och säkrade då platsen i division 5 nästa säsong.

– Efter 20 spelade matcher har vi gjort 105 mål. Ramnäs är näst bäst med 69 mål. Bara det är en prestation i sig och då återstår två omgångar. Vi har just nu fem spelare som har gjort tvåsiffrigt i antal mål och det visar att vi inte är beroende av enskilda spelare. Vi är ett starkt kollektiv. Hela laget är som en maskin. På division 6-nivå kommer man alltid sakna spelare av olika anledningar, men de som har fått spela har verkligen tagit för sig, säger Risha.

Risha Bahram. Foto: Björn Blomgren/arkiv

En spelare i Elasticos trupp som sticker ut är Neo Grgic Sallanto. Den 16-årige anfallaren (född 2007) leder den interna skytteligan med 19 mål på 20 spelade matcher. Tre bättre än pappa Sebastian Sallanto, som är tvåa i Elasticos skytteliga. I division 6 är han fyra i skytteligan när denna artikel går i tryck.

– Nu kommer han få spela 180 minuter i de två sista matcherna och ge det en ordentlig chans att vinna skytteligan som -07:a, säger Risha Bahram.

Som fortsätter:

– Dessvärre tappar vi nog Neo till nästa säsong, men det är fullt förståeligt. Han går på gymnasium i Örebro, vill träna ännu mer och verkligen satsa på fotbollen. Neo kan definitivt spela i en högre serie.

Oavsett om skyttekungen är kvar eller inte så väntar division 5-spel för Elastico FC nästa säsong. Där blir det bland annat derbyn mot Kolsva IF och Valskogs IK.

– Vi har sagt att vi ska etablera oss i division 5 nästa säsong. Vi har inte sagt att vi ska vara ett topplag, men med kvalitén som finns i dagens trupp så är vi kapabla att vara ett topplag i division 5. Men här och nu är målet att etablera sig i femman. Sen kan målsättningen vara en helt annan när serien närmar sig i april nästa år, säger Risha.

Han säger vidare:

– Vi vet att vi kommer att tappa vissa spelare. Hur ersätter vi dessa? Lyckas vi ersätta dessa? Det är många sådana frågor som finns. Vi vill etablera oss i division 5 innan vi siktar högre, men på sikt vill vi ta klivet upp till division 4. När det blir får vi se. Vi strävar uppåt och det är inget vi döljer.

Rent organisatoriskt i klubben – är ni redo även där för division 5?

– Det krävs lite mer av oss, absolut. Vi har några fantastiska ideella själar, framförallt yngre förmågor, som ska ha stort beröm för allt de gör. Men det är klart att vi som klubb måste steppa upp utanför planen och inte bara på den. Vi känner oss redo för division 5 spelmässigt på planen. Utanför planen hoppas jag att vi växer ytterligare.

Risha Bahram avslutar:

– Division 5 är en rolig serie där alla verkar kunna slå alla. Det ska bli väldigt kul att möta Kolsva och Valskog i heta derbyn. Det kommer vara en bra nivå på division 5 nästa år så för oss gäller det att hålla fötterna på jorden, men fortsätta sikta uppåt.

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-