Basket
21:10 | 17 november 2020

Urladdning från Stars – körde över Umeå

Vann med nästan 30 poängs skillnad. Guarden Gustav Hansson: "Skönt"

Gustav Hansson och hans Köping Stars flög fram mot Umeå. Foto: David Eriksson

Köping Stars har hittat formen. Under tisdagskvällen kom andra raka segern när gästande Umeå besegrades med klara 90–63 (27–11, 25–12, 25–16, 13–24).

– Det här var skönt. Vi trodde det skulle bli jämnare, men det är så klart bra att få en sån här match. Speciellt när vi har spelat så tajt med matcher och har en till redan på fredag. Det var nog bra för oss att den här matchen inte gick ända in i kaklet, säger Stars-guarden Gustav Hansson som även utsågs till matchens lirare.

Från första uppkastet stod det klart att Stars-spelarna var på hugget. Umeå hade svårt att hänga med när Köpingsspelarna satte fart inför de 50 åskådarna i Karlbergshallen.

Redan i halvlek hade Köping ledningen med 52–23 och 29 poängs försprång. I tredje perioden fortsatte uppvisningen när hemmalaget utökade till 77–39. Sista perioden var mer avslagen från Stars, men det betydde inte så mycket. Segern var säkrad långt före det.

– Det blev lite avslaget på slutet. Vi försökte hålla spelet uppe så gott vi kunde, säger Gustav Hansson.

Ni har studsat tillbaka och har nu två raka segrar. Har ni gjort något annorlunda för att vända på steken?

– Egentligen inte. Vi har bibehållt spelet mer. Vi har varit inne i alla matcher och haft chansen att vinna, känner jag. Det är mest att vi bibehållt spelet bättre. Annars har vi inte ändrat så mycket.

Vad har det betytt att era två senaste matcher, och segrar, varit i Karlbergshallen?

– Jag tror det hjälper. Jag gillar när vi spelar här. Det blir bra stämning här inne med 50 personer. Jag tycker bara det är positivt att vi spelar i Kabbehallen.

Vad säger du om din egen insats mot Umeå?

– Helt okej. Ingen jättematch direkt. Det var mer att spela ut och få så många som möjligt involverade, säger Gustav Hansson som bland annat noterades för nio poäng och tre assist.

Redan på fredag spelar alltså Köping Stars igen när Norrköping väntar på bortaplan. Den matchen blir den sista innan ett två veckor långt landslagsuppehåll.

– Det blir spännande att möta Norrköping. De har blandat och gett lite, men det ska bli att kul att möta dom, säger Gustav Hansson.

Hur känns kroppen efter det hårda matchandet?

– Det blir lite slitigt faktiskt, men samtidigt vill vi spela basket så det är bara kul, avslutar Stars-guarden.

Matchfakta:

Köping Stars – Umeå Basket 90–63 (27–11, 25–12, 25–16, 13–24)

Poängplockare, Stars: CJ Jackson 22, Craig Victor 13, Ernests Kalve 13, Jonah Radebaugh 12, Mitch Petersen 10, Gustav Hansson 9, Alan Zekovic 6, Niklas Larsson 3, Simon Klaasma 1

Publik: 50 åskådare

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-