KÖPING
14:40 | 17 november 2023

Vem köpte huset vid Stora Torget?

Magazin24s grävande reporter kan avslöja.

Henrik Hansson utanför nyförvärvet Stora torget 2B i Köping.

Många undrar vem som köpt huset bredvid Apotekshuset vid Stora Torget i Köping. ”Såld till ortsbor”, skriver den prenumererade tidningen på orten.

Huset är en bostadsrätt med egen ingång, byggt 1890, ritat av Teodor Dahl, som ritat så många av de vackra husen i Köping: Apotekshuset, Tingshuset, Arpihuset, Jönssonska Huset och Lyckholmska villan.

Det vackra huset har fyra rum och kök, 111 kvadrat meter bostadsyta, högt i tak och stora fönster. Tre våningar. Kök och vardagsrum på bottenplanet, två rymliga sovrum en trappa upp och tillgång till vinden (extra 40 kvm). Gamla golv, målade i grått, badrum i svart och vitt. K-märkt fasad.

– Detta var den mest klickade bostaden i KAK-regionen, med 7500 klick bara under förra veckan, berättar fastighetsmäklaren Lena Steding Lundberg vid Mäklarfirman Husman Hagberg.

26 sällskap bokade in sig för visning. Tre familjer lade bud. Utgångspriset hade då stigit från 1495 000 kronor till 1 900 000 kronor.

När Magazin24s nyfikne grävande reporter sökte svar på frågan vem köparen är fann han svaret – närmare än han trodde.

Köparna visade sig vara Henrik Hansson, chefredaktör på Magazin24 tillsammans med sambon Lea Varghese, gymnasielärare på Ullvigymnasiet.

Styrelsen i bostadsrättsföreningen har godkänt de nya köparna.

En nöjd Henrik berättar:
– Jag minns när jag var inne i blomsterbutiken, som då fanns i detta hus, med min mormor Elsa på 70-talet. Hon var för övrigt nära att köpa Jönssons bosättning i hörnet av torget (Fonus idag). Men hon gifte sig och flyttade till Katrineholm.

Sedan var Henrik inne i huset för 20 år sedan.

– Jag hade en kompis som kände en som bodde här då, och vi var inne i huset på en fest. Då tänkte jag att här kanske jag vill bo en dag.

Nu återstår bara för Henrik och Lea att sälja deras stora hus på Östanåsgatan på 226 kvadrat.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-