Köping
10:12 | 30 mars 2021

Verktyg, motocross och kontanter stulet vid flertalet inbrott

Det totala värdet på det som stals är över 100 000 kronor.

Foto: David Eriksson/arkiv

Flera inbrott har skett runtom i Köpings kommun den senaste tiden. Polisen har nu tagit emot tre separata anmälningar där värdet på det stulna godset är högt.

Ett av inbrotten inträffade under natten till den 25 mars vid Körtinge i närheten av Sundänge. Där upptäckte målsägaren att ett hänglås till ett garage hade brutits upp. Från garaget saknades en motocross med tillhörande kläder samt en startbooster från en bil. Värdet på detta framkommer inte av anmälan. Dessutom stals 13 000 kronor i kontanter som låg i en bil. Polisen har varit på plats och genomfört en brottsplatsundersökning.

Vid Valla utanför Köping inträffade ett annat inbrott i ett uthus någon gång mellan 25 och 26 mars. Där ska någon eller några under natten ha tagit sig in i byggnaden. Från uthuset stals flera skruvdragare, skruvdragarset och sågar till ett värde av totalt 29 885 kronor.

Det tredje inbrottet skedde i en garagebyggnad på Svedjevägen i Kolsva någon gång mellan den 14 och 25 mars. Där hittades skador på en port och sen upptäcktes det att tjuven eller tjuvarna stulit diverse verktyg till ett värde av totalt 51 066 kronor.

Polisen har nu upprättat tre anmälningar gällande stöld genom inbrott, men i nuläget finns inga iakttagelser eller misstänkta till de tre brotten.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-