INSÄNT
08:00 | 22 maj 2022

Vi kan hjälpa på nära håll

Husmodersföreningen Aktiva Kvinnor, HFAKK, årsmöte 2022

I år med endast 20 medlemmar närvarande, detta på grund av efterdyningarna av pandemin och restriktionerna. Karin Frodin omvaldes till ordförande och tre nya ledamöter valdes in till styrelsen.

Ordförande Karin hälsade 65 medlemmar välkomna till årets första medlemsmöte. Detta inleddes med presentation av föreningens nya styrelse och en del föreningsinformation. Därefter bjöds vi på en mycket god rotfruktsgratäng från Sagas.

Våren är på ingång, men hur ska vi agera och reagera? Kriget i Ukraina finns i allas tankar.

Gäster vid första medlemsmötet var Kungsörs Återvinnings representanter Anders Olofsson och Arne Akervall samt Barbro och Eva från Östanåskyrkan i Köping. Centrumkyrkan i Kungsör, Equmeniakyrkan, är huvudman för all insamlingsverksamhet som bedrivs i Kungsör, såsom Kungsörs Återvinning och Second hand, Kungsörs Återvinning och Anti-Trafficking, Tjernobyllägret i Lärsäter, Lärsätergården samt Sommargården vid Mälaren.

Kungsörs Återvinning startade 1992, dess verksamhet har ständigt ökat, man uppskattar besöksantalet till 55000 personer per år. Just nu går det mesta materialet och försäljningsinteckningarna till Ukraina. Man är mycket noga med att allt som skickas vidare är helt och rent, vilket det även bör vara när man lämnar in det. Ca 600m3 kläder hanterar man per år. Inför leverans packar man allt i väl märkta kartonger, vilka man erhåller från Guttsta bryggeri (återvinning) – de får petflaskekapsyler levererade i dessa. Julklappar och matpaket skickas ut inför Julen.

Östanåskyrka ser till att många baby-paket skickas med vid hjälpsändningarna. Förutom kyrkans egna medlemmar så är det flera organisationer, bl a Vuxenskolan, Kyrkliga syföreningar och olika Stick-caféer samt privatpersoner, som hjälper till med tillverkningen av dessa. Man uppskattar att man har levererat ca 20 000 babypaket genom åren. Barnmorskorna i bl a Lettland delar sedan ut dessa paket till nyblivna mammor. Efter att de började dela ut dessa paket har antalet nyfödda barn i containrar och babyboxar minskat!

Utöver allt detta håller Kungsörs Återvinning lägerverksamhet i Lettland och Belarus. De har även inrättat 29 tandkliniker i dessa länder.

Kvällen avslutades med lotteridragning där 10 lyckliga vinnare kunde gå hem med varsitt presentkort. Inteckningarna från lotteriet gick oavkortat till Kungsörs Återvinning och Östanåskyrkan.

Stort tack för en mycket informativ och trevlig kväll


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken.

 

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-