INSÄNT
11:04 | 4 april 2022

C i Kungsör välkomnar skolanalys

Vi är glada att S kommit till insikt.

Kommunhuset i Kungsör. Foto: Björn Blomgren/Arkiv

Kungsörs kommun har sedan flera år haft stora utmaningar med sjunkande skolresultat. Årligen har kommunfullmäktiges ledamöter fått rapporter om hur Kungsörs skolor ligger till i förhållande till riket och skolan har varit ett stort debattämne.

Centerpartiet har återkommande ställt frågor och efterfrågat en analys. I en motion 2020 föreslog vi en utvärdering tillsammans med högskolan och 2021 föreslog vi i ett nämndinitiativ att tillsätta en utredning.

Centerpartiet är därför extra glada att det styrande med Socialdemokraterna i spetsen till slut kom till insikt och att kommunen nu ska påbörja ett utvecklingsarbete tillsammans med SKR (Sveriges kommuner och regioner) och genomföra en skolanalys.

Vi behöver tillsammans analysera nuläget och få koll på situationen. Vart brister det? Har Kungsörs skolor rätt förutsättningar? Vad krävs för att Kungsör ska bli en riktigt bra skolkommun?
Vår förhoppning är att det här blir starten på en resa där vi tillsammans jobbar för att alla barn ska må bra, trivas och klara skolan.

För Centerpartiet

Madelene Fager, ledamot i KF
Petter Westlund, ledamot i KF
Lina Johansson, ledamot i KF
AnneMarie Andersson, ledamot i KF
Monica Wastelius, ersättare i KF
Margaretha Barkselius, ledamot i BUN
Eileen Larsson, ersättare i BUN


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-