Kungsör
18:00 | 28 januari 2021

Fortsatt partiell distansundervisning för högstadiet i Kungsör

Beslutet gäller kommande vecka, men kan komma att förlängas.

Kung Karls skola i Kungsör. Foto: David Eriksson/arkiv

Under vecka 5, 1–5 februari, fortsätter Kungsörs kommun med partiell distansundervisning för högstadiet. Partiell distansundervisning innebär att eleverna turas om att vara på plats i skolan och att ha undervisning på distans.

Syftet med beslutet är att färre elever ska vara på plats samtidigt. Detta för att öka möjligheterna att hålla avstånd.

”Utgångspunkten är att skolan ska bedriva skolförlagd undervisning då det är den undervisningsform som lämpar sig bäst för elever i allmänhet. Partiell distansundervisning är ett led i att återgå till vanlig klassrumsundervisning när det bedöms möjligt. Undervisning vecka 5 kommer att bedrivas enligt ordinarie schema. Eleverna i årskurs 9 har all undervisning på skolan. Årskurs 7–8 har undervisning på skolan vissa dagar i veckan”, skriver Kungsörs kommun på sin hemsida.

Antalet konstaterade fall av covid-19 i Kungsörs kommun har fortsatt minska enligt den senaste mätningen den 26 januari. Beslutet om fortsatt distansundervisning har tagits i samråd med smittskyddsläkaren i Västmanland Jan Smedjegård. Nya beslut kommer tas vecka för vecka framöver.

Kungsörs kommun meddelar även att skolmåltider kommer att erbjudas för hämtning de dagar eleverna inte är på plats i skolan. Utlämning av kylda matlådor kommer att ske till elever från Kung Karls skola mellan kl. 11.15 och 12.15 vid Kung Karls skola, Björskogs skola, Torpa bygdegård och Granhammars bygdegård.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-