Kolbäck
07:38 | 16 juli 2021

Lång polisjakt efter inbrottsförsök i Kolbäck – tre män gripna

Misstänka gärningsmän flydde i bil, men kunde till slut stoppas utanför Kungsör.

Foto: Dennis Johansson Strömberg/arkiv

Vid 04.15 tidigt på fredagsmorgonen försökte några personer bryta sig in i en livsmedelsbutik på Linneatorget i Kolbäck, men personerna upptäcktes och bestämde sig då för att fly från platsen i en personbil. Kort efter det fick en av polisens patruller syn på den aktuella bilen. Föraren valde dock att inte stanna, varpå en biljakt inleddes. Jakten gick till en början bland annat via länsväg 252 söderut, genom Kvicksund och riksväg 56 mot Eskilstuna.

Under biljakten kastades flera föremål från personbilen i riktning mot polisbilen. Förföljandet fortsatte på E20 mot Kungsör i stundtals mycket höga hastigheter, enligt polisen. Föraren svängde av mot Kungsör och körde igenom på Kungsgatan, men där hade polisen lagt ut en spikmatta som gav personbilen punktering. Trots detta körde föraren vidare ut på E20, mot trafikriktningen en kortare stund, innan bilen till slut stannade och tre män sprang från platsen.

”Samtliga tre blir ikappsprungna och grips. De är i 30-årsåldern och misstankarna i nuläget gäller försök till stöld, försök till våld mot tjänsteman alternativt blåljussabotage och grov vårdslöshet i trafik”, skriver polisen på sin hemsida.

Männen ska vara hemmahörande i Södermanlands län.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-