Västra Mälardalen
17:51 | 11 december 2020

Lokalt samarbete möjliggör luciaprogram i lokal-tv

Sparbanken Västra Mälardalen och Karlbergsskolans musikprofil bjuder på luciaprogram i Västmanlands Television.

Foto: Pixabay

Coronapandemin sätter stopp för klassiska luciatåg, men tillsammans med Sparbanken Västra Mälardalen och Västmanlands Television har Karlbergsskolans musikprofil ordnat ett snarlikt alternativ, som kan avnjutas coronasäkert i hemmet.

Från klockan 08 på söndagen den 13 december finns ett speciellt framtaget program tillgängligt på www.vastmanland.tv.

– På det här viset kan alla i Köping, Arboga och Kungsör få ta del av skönsång från Karlbergsskolans

musikprofil, och även av några andra lokala artister. Det är bara att krypa upp i soffan, ta fram glöggen eller pepparkakan och njuta, säger Denny Hedenström, marknadschef på Sparbanken Västra Mälardalen.

Det var Sparbanken som frågade Karlbergsskolans musikprofil om de ville medverka i programmet.

– Vi kommer att bjuda på en blandning av klassiska lucia- och jullåtar, varvat med lite solosång, och hoppas att alla tittare därhemma får samma härliga julkänsla som vi har när vi framför låtarna, säger Magdalena Jogevall, musiklärare på Karlbergsskolan.

– Vi hoppas att ett luciaprogram på lokal-tv ska kunna skänka lite glädje och ljus nu när dagarna är mörka, och många tillbringar mer tid hemma. Dessutom är det en chans för musikprofilen på Karlbergsskolan att få visa upp sig lite, nu när övningstillfällen försvinner på grund av rådande restriktioner, säger Denny Hedenström och fortsätter:

– Att kunna bidra till att skänka julstämning och samtidigt få visa upp talanger som vi har här i Västra Mälardalen, känns helt fantastiskt.

 

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-