REGIONEN
15:15 | 2 juni 2022

Rahaf Ramdo – månadens förebild

Rahaf Ramdo är ung, kvinna, flykting från Syrien, utbildad socionom vid Örebro Universitet. I dag utsågs hon till Månadens Förebild av Västra Mälardalen i samverkan. 

Mikael Bohman har just överlämnat diplom och blommor till Rahaf Ramdo, Månadens Förebild.

Vid en lunch på Kungsörstorp samlades ledningen för Västra Mälardalen i Samverkan samt ett 30-tal personer som tidigare fått utmärkelsen Månadens Förebild, till exempel dansdrottningen Lola Svensson, fotografen Thomas Ljungqvist, industrialisten Janne Norling, ishockeydomaren Mikael Nord den positiva tänkaren Ewa Nilsson och eventmakaren Håkan Sterner.

Nyfikenheten var stor när ordföranden i Västra Mälardalen i Samverkan, Mikael Bohman, skulle presentera Månadens Förebild.

Den som utsågs blev Rahaf Ramdo, som kom till Sverige som flykting från Syrien med sin familj 2013. När fake news om svensk socialförvaltning började florera i arabiskspråkiga grupper på Facebook, blev Rahaf en aktivist och en fyrbåk för korrekt information. Något som uppmärksammats av press, radio och tv på riksnivå.

I motiveringen till att Rahaf utsetts till Månadens Förebild kan man på diplomet läsa:
”Rahaf är målinriktad, energisk, handlingskraftig, modig och kompetent. Hon är en sann förebild i vårt samhälle och står för värderingar som Västra Mälardalen i Samverkan står för: mångfald, öppenhet och stolthet.” Utmärkelsen Månadens Förebild har utdelats sedan 2010.

Länk till porträtt på Rahaf Ramdo i Magazin24 i mars i år:

 

Tidigare mottagare av utmärkelsen Månadens förebild visar stolthet och entusiasm över Västra Mälardalen och månadens vinnare, Rahaf Ramdo.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-