Okategoriserade
10:39 | 17 september 2014

Cykelstafett genom Västra Mälardalen

Under torsdagen och fredagen kommer en cykelstafett gå genom Västra Mälardalen, detta för att inspirera till mer klimatsmarta resor.

Under veckan är det den Europeiska trafikantveckan och för att inspirera till mer klimatsmarta resor kommer energi- och klimatrådgivare i hela Mälardalen cykla en varsin sträcka på elcykel.

I Västra Mälardalen är Hallstahammar kommuns energi- och klimatrådgivare Carl-Magnus Palmblad först ut, klockan 12.30 på torsdagen går startskottet från Hammartorget i Hallstahammar för att sedan fortsätta färden genom Eriksberg, Kolbäck och vidare till Strömsholm, för att sedan avsluta sin delsträcka och lämna över till Linda Eriksson, miljöstrateg i Köpings kommun, i Munktorp.

Linda fortsätter färden förbi IP, Folkets Hus, Stora gatan, Netto och sedan vidare via gamla vägen till Arboga där hon har avklarat sin del av stafetten.

Klockan 9.00 på fredagen påbörjas den sista etappen, Arboga-Kungsör-Eskilstuna. Då tar Per Eriksson, energi- och klimatrådgivare i Västra Mälardalens Myndighetsförbund, över trapporna. Den sista delsträckan har sin början vid cykelpumpen på Rådhusgården i Arboga och passerar Kungsör och slutligen Eskilstuna.

Under hela resans gång kommer politiker, skolklasser och andra att delta.

I dag, onsdag, hålls det även bland annat föreläsningar om elbilen, samt visning av elbilar och elcyklar.

Föreläsningarna hålls klockan 15.00 och 17.00 på Forum i Köping och visningen av elbilar och elcyklar från klockan 13.00 på Stora Torget i Köping.

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-
GRATISTIDNINGARNA

Magazin24 – Årets lokala insats 2023

Magazin24 – Årets gräv/artikelserie 2023

Magazin24 – Årets lokalsajt 2020