Insänt
09:06 | 24 november 2023

Ingrid Thörnqvist besökte SPF Seniorerna Köpingshus

TV-journalisten och författaren berättade ur sina två böcker.

Ingrid Thörnqvist.

Vid medlemsmötet på Tunadal onsdagen den 22 november berättade TV-journalisten och författaren Ingrid Thörnqvist ur sina två böcker.

Den första handlade om Carl-Gustav Svingel, en okänd svensk, hur han hjälpte människor, som splittrats av muren under kalla kriget att sammanföras. Han förhandlade också ut politiska fångar ur DDR:s fängelse.

Svingel föddes  i Hjärtum, södra Bohuslän. Hans mor var ensamstående och lämnade honom tidigt till ett barnhem.

Spekulationerna gick om att det var Kung Gustav V som var hans far. Svingel hade nära kontakt med svenska kungahuset och vistades ofta på slottet där han bland annat var ”bollkalle” åt kungen, som var en duktig tennisspelare.

Under den tid han bodde i Berlin så blev han, på grund av sin humanitära kurirverksamhet, bekant med familjen Sommerlath. Han kände också flera höga potentater i Berlin, startade ett vilohem, House Victoria.

Ingrid Thörnqvist hann också berätta om sin andra bok ”Yrke Drottning”,  hur hon fick följa Silvia under ett år.

Drottningen beskrivs som en mycket engagerad person som jobbar ”stenhårt” med olika hjälpprojekt. Bland annat med Silviahemmet som bedriver dagverksamhet för dementa. Där utbildas också olika yrkesgrupper, till exempel läkare och sköterskor i demensvård.

Text: LiseLotte Dovholt
Foto: Pia Åkerman Axelqvist


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-