Insänt
13:50 | 22 februari 2024

Kungsörs Husmodersförening/Aktiva kvinnor höll årsmöte

Detta hölls den 13 februari i Centrumgården.

Ordförande Eva Pettersson hälsade de 58 medlemmarna välkomna till årsmötet som hade temat Kafferepets historia ”i ord och ton” med Irene Sangemark. Årsmötet inleddes med parentation över avlidna medlemmar och ljuständning. Det blev en stämningsfull stund då vi hedrade och mindes med en tyst minut varefter Eva läste en vacker dikt.

Mötet tog vid med ordföranden vid klubban. Verksamhetsberättelsen lästes upp av sekreteraren Ann-Britt. Den visade att vi verkligen haft ett trevligt år med många intressanta möten och utflykter, med andra ord ett riktigt bra år med många deltagare. Eva tackade alla som bidragit till verksamheten och hade förhoppning om ett framgångsrikt år även 2024.

För att visa Kafferepet som det begav sig för 50-60 år sedan dukades borden vackert med handbroderade dukar och så klart fina kaffekoppar. Medlemmarna inbjöds att se ut som dåtidens damer med hatt och handväska och det var många damer som letat i sina gömmor och hittat hattar av olika modeller, festligt värre. Hembakade kakor så klart på faten. Våra servitriser var klädde i vitt och svart och var så fina i sina förkläden och hättor. Irene berättade om hur kafferepen ändrat karaktär under årens lopp. Det var en intressant tillbaka blick, till exempel att det var stor skillnad på borgerligas och arbetares kafferep. Irene berättade många anekdoter hur det kunde gå till och avslutningsvis fick vi höra en kuplett om kafferepet skrivet av dottern Hanna.

Mötet avslutades med lotteridragning, vinsterna var så klart hembakade kakor och kaffepaket. Många kunde gå hem med tillbehör för eget kafferep.

Eva tackade för en trevlig kväll och då särskild alla som jobbat före och under kvällen.

Text och foto: Helene Karlsson, Marie-Louise Widén


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-