Okategoriserade
08:24 | 12 februari 2015

Aktuellt vardagsproblem i samhället

”Sverige, jag skäms över oss. Det är 2015 nu, vi borde ha kommit längre än såhär”, så skriver en läsare i en insändare som berör kvinnors trygghet i samhället.

I dagens samhälle kan vi inte längre anta att alla män där ute på gatorna kommer att vara på vår sida, att de kommer vara snälla mot oss. Dels med tanke på de 700 våldtäkter som begås varje vecka runt om i Sverige. Dels för att kvinnor ofta springer när de är själva på en mörk gata tillsammans med en man. Och då gärna med nyckelknippan hårt intryckt i handen. För att vi tar det säkra före det osäkra och springer för att undkomma rädslan som vi kvinnor har.

Sverige, jag skäms över oss. Det är 2015 nu, vi borde ha kommit längre än såhär. För att jag tycker inte att det är okej att kvinnor ska behöva gå runt med en ständig rädsla över vad som kan hända när de går ute själva. Med tanke på att det här är ett så aktuellt problem så kräver jag att samhället riktar uppmärksamheten hittåt. För att vi någonsin ska kunna känna oss trygga när vi går ute så måste dels en skärpning av sexualbrottslagstiftningen göras omedelbart. Det som också krävs är att samhället, istället för att tipsa kvinnor om hur vi undviker att bli våldtagna, tipsar männen om hur de undviker att våldta.

Det sättet kommer vara effektivare och förhoppningsvis förhindra åtminstone några våldtäkter. Då slipper också vi kvinnor känna att det är vi som måste skydda oss från våldtäktsmännen, för så ska det inte vara. Sverige, jag skäms över oss. Det är 2015 nu och vi kommer att komma längre än såhär.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-