Debatt
08:26 | 13 oktober 2021

Debatt: Oppositionen gör sitt jobb och påtalar brister

Replik signerad G Eklund.

Rådhuset i Köping. Foto: David Eriksson/Arkiv

Svar till Vem tjänar på att svärta Köpings anseende? av Annika Duán (S), publicerad 8 oktober.

Läser Annika Duáns debattinlägg avseende den katastrofala rankingen som Köpings kommun har när det gäller näringslivsklimatet.

Frågan jag direkt ställer mig är om hon är mogen den uppgift hon fått. Måste nivån på en artikel vara så låg?

KD är i opposition här i Köping och som oppositionsparti har man ju som uppgift att granska och påtala fel som man uppfattar att de som har makten gör. I det här fallet har de valt näringslivsklimatet. Annika skriver, vad skulle de annars göra. Varför en sån raljerande ton? De gör sitt jobb.

Annika borde istället fråga sig varför S har tillåtit Köping att hamna så långt ner på listan. Det är ju inte så att det har hänt över en natt. Det här är ju något som pågått under ett antal år och S har ju inga andra än sig själva att skylla på eftersom S styr kommunen.

Sen kan man naturligtvis skryta lite om hållbarhetsarbete och liknande men utan näringsliv och skatteintäkter så är ju det ändå underordnat.

Ett råd skall tydligen tillsättas och man får väl anta att det är för att oppositionen gör sitt jobb och påtalar brister. Frågan är varför det inte gjorts långt tidigare. Att skylla på pandemi och att det inte går att besöka företag håller ju inte heller som ursäkt eftersom problemet fanns långt innan vi hade någon pandemi och under pandemin har telefoner, Teams och Skype-möten fungerat utmärkt när man vill ha något gjort.

Det riktiga lågvattenmärket är när Annika försöker skuldbelägga KD för att de påtalar de brister som S förorsakat. Har svårt att se det konstruktiva i det. Känns nog mer som att det smutskastar kommunen ytterligare då det visar att det inte bara är problem med näringslivsklimat utan även det politiska klimatet.

Ett litet tips till näringslivsråd som skall jobba med problemet. Kolla med de kommuner som ligger topp 5 på listan. Hur jobbar de? Vad har de gjort?

G Eklund


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-