Debatt
11:43 | 2 september 2021

Debatt: Tillåt föräldraledig vårdpersonal att arbeta – utan att straffas

Debattartikel från Moderaterna i Region Västmanland.

Detta är en genrebild. Foto: Region Västmanland

Pandemin har i snart två år varit en del av människors vardag. Trots att allt fler människor vaccinerar sig så kommer Covid-19 med stor sannolikhet finnas i bakgrunden även framöver, och människors inställning till den har förändrats därtill.

Pandemin har fört med sig, och kommer lämna efter sig ett antal problem när den väl tar slut, inte minst inom vården som blivit allt mer ansträngd ovanpå en redan tuff situation.

Hög belastning i patientflödet, ökad sjukfrånvaro och personalbrist är bara några saker som avdelningarna dagligen brottas med – och kommer man inte till bukt med problemen skyndsamt så är det mycket som riskerar att köra i diket.

Under år 2020 valde nästintill var tionde anställd att avsluta sin tjänst inom Region Västmanland. Mycket på grund av de tuffa arbetsvillkoren som blivit tuffare under pandemin – och med små möjligheter till återhämtning. Men i grunden handlar det om att ansträngning ska löna sig, och att varje arbetad timme ska synas i lönekuvertet.

Utan alla undersköterskor, sjuksköterskor och läkare stannar samhället. Region Västmanland har som mål att vara en attraktiv och professionell arbetsgivare, men allt för många fall har man inte varit attraktiv nog – där har regionen bara sig själv att skylla. Vill man på riktigt ta itu med vårdskulden behövs fler som är med och krossar den. Tyvärr återspeglas detta inte i politiken.

Idag finns en löneförmån reglerat i kollektivavtal för den hälso- och sjukvårdspersonal som varit anställd i mer än ett år inom Region Västmanland. Det innebär att den som är föräldraledig i minst 30 dagar varje månad under sex månader, får behålla 10 % av sin lön.

Detta lämnar inte mycket utrymme till att arbeta och även fast många föräldralediga sporadiskt vill komma in och ta några ströpass när det passar för familjen, förlorar de på att arbeta fåtal pass då de mister sin löneförmån. Ett orimligt system där sambandet mellan ansträngning och lön brister.

För Moderaterna ska varje arbetad timme premieras, även om det är enstaka ströpass. Det är värdefulla timmar som varje dag tar oss ett steg närmare att minska vårdkön. Moderaterna föreslår därför att de personer som är föräldralediga och får 10 % av sin lön enligt kollektivavtal, ska erbjudas att jobba 25 timmar i månaden och samtidigt få behålla den 10 % ersättningen.

Vi tror på värdet av att öka motivationen för anställda med föräldraledighet genom att premiera att gå in och ta extra pass i vården, vilket samtidigt bidrar till att bibehålla viktig kompetens. Det skulle dessutom kunna leda till att ökade möjligheter att erbjuda personal som arbetat hårt under pandemin ledighet för återhämtning och vila.

Att vår personal inom Region Västmanland behöver återhämtning är självklart men det vore en enorm förlust att inte ta vara på den kompetens som finns. Det kommer aldrig att ske utan en politik som premierar det.

Stephanie Bruksgård (M)

Silvana Enelo-Jansson (M)

Elin Johansson (M)

Björn Svartsgård (M)

Regionfullmäktigeledamöter för Moderaterna i Region Västmanland


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-