Debatt
14:30 | 20 februari 2024

Replik på Karl Beijboms krönika

Socialdemokraterna i Köping svarar.

I fredags, den 16 februari, publicerade Magazin24 en krönika av Karl Beijbom med rubriken ”Vad skulle Olof Palme säga om Socialdemokraterna i Köping?”. Den kan du läsa här. 


Nu replikerar Socialdemokraterna i Köping: 

Herr Beijbom ägnar mycket energi åt att angripa styret och framför allt (S) i sina återkommande alster.

Ibland är det osäkert var han får sina uppgifter ifrån. Uppenbarligen är en del helt tagna ur luften eller påhittade av några illasinnade människor.

Kommundelsnämnden (KDN) Kolsva avvecklades efter ett demokratiskt beslut i Kommunfullmäktige. Inga verksamheter har försvunnit och inga pengar har tagits bort. Den budget som KDN hade ingick i Köping kommuns totala budget, precis som idag. Dock hade mötet i Malmahallen verkligen en missvisande rubrik, det blev fel på många sätt. Det borde ha benämnts som ett Informationsmöte. Det var ett misstag och det är att beklaga.

Det är mer än konstigt att vissa i Kolsva, tillsammans med Beijbom, verkar tycka att den politiska nämnden var förutsättningen för en bra skola, en fungerande äldreomsorg, bibliotek med mera, samtidigt som föraktet mot politiker florerade/florerar en massa både i Kolsva och på andra ställen. Svårigheten att utse ledamöter och ersättare till nämnden ökade efter varje val. Det var få som ville ta ansvar och beslut när risken att bli uthängd var uppenbar.

Vindkraft vid Tretjärnsberget. Beijbom svingar ordentligt när han påstår att (S) hade bestämt sig för ett ja inför valet 2022. Så var inte fallet! Det fanns enskilda medlemmar som var för en etablering men inget beslut var taget innan diskussionen med övriga majoritetspartier var färdig. Som de flesta vet tog sedan kommunfullmäktige att enhälligt beslut om att avstyrka vindkraft vid Tretjärnsberget.

När det gäller Plagazi och vätgasfabrik är den saken rätt uttjatad. Beijbom vet mycket väl hur vi ställer oss; inga beslut innan Mark-och miljödomstolen har gett sitt utlåtande. Däremot anser vi att alla företag som är intresserade av att etablera verksamhet i Köpings kommun förtjänar en seriös handläggning.

Socialdemokraterna är ett parti för alla. Åsikter ska finnas och debatteras. Våra medlemmar är grunden till de beslut vi tar och medlemmarna representerar olika åldrar, kön, bostadsort, bakgrund, yrke och så vidare, samtliga boendes i kommunen. Alla beslut är inte enkla men målet är att hitta lösningar som gynnar befolkningen på bästa sätt. Den fråga som har väckt och väcker en bred folklig opinion i hela KAK/Västra Mälardalen; avvecklingen av medicinakuten vid Köpings sjukhus, har inte med ett ord berörts av herr Beijbom. Där har socialdemokraterna tillsammans med flera övriga partier gjort gemensam sak för att rädda kvar en trygghet för invånarna. Har den frågan ”fel” politisk vinkling? Det är beklagligt om så är fallet.

Socialdemokraterna i Köping


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-