Bordtennis
15:00 | 12 september 2020

I stort sett nytt lag ska bära Köping BTK:s färger

Det var länge osäkert om Köpings BTK ens skulle få ihop lag. Efter hårt arbete har de fått ihop en slagkraftig trupp – åtminstone på pappret. "Vi får se match för match vilket lag vi kan ställa upp med", säger lagledaren Kicki Löwdahl Gullbo.

Lagledaren Kicki Löwdahl Gullbo, andra från vänster. Foto: David Eriksson/arkiv

Efter att ha förlorat den stora namnsponsorn var det länge osäkert om Köpings BTK dam (tidigare Team Mälarenergi) skulle kunna ställa upp i kommande säsong av Pingisligan. Tack vare insatser från bland annat Köpings kommun och Sparbanken Västra Mälardalen räddades säsongen.

– Det var varit mycket motgångar under kort period under våren. Ett tag såg det nattsvart ut och fram till sommaren stod vi utan lag. Som tur var så löste sig allt, säger Kicki Löwdahl Gullbo.

Flera spelare har lämnat Köpings BTK under våren, bland annat Stina Källberg, men nya har hämtats in.

Nästa säsong kommer Klaudia Kusinska (andra säsongen), Paulina Knyszewska (ny), Leila Imre (ny), Laura Abaraviciute (ny), Judith Liu (ny) Yessica Yamada (ny) samt Sonja Obradovic (ny) att representera klubben. Dessutom finns Michaela Karlsson med som nödlösningsreserv på grund av hennes jobbsituation.

– Vi har tappat många spelare. Det var tungjobbat under våren eftersom vi inte kunde erbjuda några kontrakt när situationen var som den var. Trots det har vi ett bra lag, i alla fall på pappret. Flera av våra spelare håller även till i andra ligor som de prioriterar högre. Samtidigt vet vi inte hur det kommer se ut med resor till och från Sverige under hösten. Vi får se match för match vilket lag vi kan ställa upp med.

En nyhet som introduceras till årets är att det måste koras en segrare i varje seriematch. Står matchen 4-4 avgör en dubbel i högst tre set vilka som vinner lagmatchen. En nyhet som Kicki Löwdahl Gullbo ser positivt på.

– Jag tycker det är spännande. Det ger en helt annan nerv i matchen, något saknades tidigare enligt mig. Nu gäller varje match och varje boll något mer.

Köpings BTK kommer att möta Eslöv AI BTK, Halmstad BTK, Lyckeby BTK (Karlskrona), Lekstorp BTK, Eskilstuna BTK och IK Juno (Avesta) kommande säsong. Värt att notera är att Storfors BTK (som vann Pingisligan den senaste säsongen) samt Arvika BTK, som slutade fyra, har dragit sig ur Pingisligan. Den 3 oktober väntar seriepremiär på hemmaplan när Köpings BTK Dam tar emot Eslöv.

– Det blir tufft direkt. Alla lag i ligan har bra trupper, precis som vi har. Sen får vi se om de andra lagen kommer kunna använda de trupperna fullt ut med tanke på de restriktioner som finns i samhället just nu. Det är ovisst, men för oss är det skönt att blir en säsong, avslutar Köpings BTK:s lagledare Kicki Löwdahl Gullbo.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-