Fotboll
14:30 | 19 mars 2021

De lokala fotbollsserierna skjuts upp

Matchandet inleds tidigast i början av maj.

Foto: David Eriksson/Arkiv

Seriepremiären har redan flyttats fram för Arboga Södra och Köping FF i herrarnas division 3. Nu står det klart att hela Västmanlandsfotbollen gör samma sak.

I onsdags beslutade Västmanlands Fotbollsförbund att skjuta upp samtliga serier. Anledningen är pandemin och den nuvarande smittspridningsbilden.

”Västmanlands Fotbollförbund (VFF) följer noggrant utvecklingen av den pågående coronapandemin. Läget är som bekant osäkert och det är svårt att förutspå vad som sker framöver när det gäller lokala, regionala och nationella restriktioner”, skriver VFF i sitt beslut.

För division 3-4 damer samt division 4-8 herrar och U23-serien skjuts seriespelet upp till tidigast första helgen i maj.

”Ambitionen är fortfarande att spela serierna som dubbelmöten och de uppskjutna omgångarna från april planeras in under säsongen”, skriver Västmanlands fotbollsförbund.

För barn och ungdom (11 mot 11, 9 mot 9, 7 mot 7 och 5 mot 5) är ambitionen att starta i början av maj, i enlighet med den ursprungliga planeringen. Distriktslagsverksamheten i Västmanland är satt på paus tills vidare. DM-spelet för herrar och damer görs om till slutspelsformat där matcher genomförs tidigast i maj.

När det gäller träningsmatcher är beskedet följande:

”VFF uppmanar alla föreningar att följa de restriktioner som gäller avseende matchspel. Så länge nuvarande ”förbud” mot matcher finns, med undantag för yrkesmässig idrott, så tillsätter VFF inga domare och sanktionerar inga träningsmatcher”.

 

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-