Fotboll
08:22 | 11 maj 2021

Seniorernas seriespel skjuts upp till augusti

Västmanlands Fotbollsförbund har fattat beslut, uppger VLT.

Foto: David Eriksson/arkiv

Under måndagskvällen rapporterade VLT att seniorserierna i Västmanlandsfotbollen skjuts upp till augusti. Enligt tidningen fattade Västmanlands Fotbollsförbund beslutet på ett möte under måndagen.

Beskedet gäller division 4–8 på herrsidan och division 3 och 4 på damsidan, samt herrarnas U23-serie och damernas 7 mot 7-serie.

– Vi kommer troligtvis att kommunicera ut det under tisdagen, men beskedet är att vi spelar enkelserier med start i augusti, säger VFF:s kanslichef Henrik Haraldsson till VLT.

Orsaken till att seriespelet skjuts upp är den rådande pandemin. Alla serier kommer att lottas om.

Så här skriver Västmanland Fotbollsförbund på sin hemsida under tisdagen:

”VFF:s styrelse har enhälligt beslutat att distriktets seniorserier skjuts upp till augusti och avgörs genom enkelmöten. Vi har fått starka signaler om att föreningarna önskar en viss framförhållning och ser inte någon möjlighet att genomföra serierna med dubbelmöten. Så snart matchspel för seniorer tillåts så finns det möjlighet att genomföra träningsmatcher och på så sätt förbereda sig för ett seriespel under hösten”.

För Arboga Södra och Köping FF:s serie, division 3 Västra Svealand, har inget nytt besked kommunicerats från Svenska Fotbollsförbundet. Det mesta talar dock för att seriestarten skjuts upp till 5–6 juni.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-