Ishockey
09:04 | 29 maj 2021

Poängstark forward klar för spel i KHC

27-åringen avslutade karriären i vintras – men i höst är han tillbaka på isen.

Foto: Björn Blomgren/arkiv

Köping Hockey har gjort klart med ett meriterat nyförvärv till kommande säsong. 27-årige forwarden Cristopher Norlin har skrivit på.

”Norlin är en rutinerad spelare som är väldigt nyttig att få in i laget och är en ledare på isen. Han har en känsla för att hitta nät och med sitt spelsinne kan man nyttja honom i alla dess former som hockeyn kräver. KHC har letat efter tongivande spelare och Norlin tillhör den sortens spelare som skall tillhöra kulspetsen i laget”, skriver Köping Hockey på sin hemsida. 

Norlin har fostrad i moderklubben Linden Hockey och spenderade stora delar av sin ungdomskarriär i VIK hockey. Som senior har forwarden spelat för både Surahammars IF och Linden Hockey där han noterats för flertalet poängstarka säsonger. Förra säsongen noterades Norlin för tio poäng (fem mål och fem assist) på 15 matcher för Linden, innan han valde att avsluta karriären i december förra året. Nu har han alltså bestämt sig för att återuppta karriären i Köping.

”KHC är väldigt glada att äntligen få Norlins signatur på pappret. En spelare vi har haft koll på under en längre tid och haft kontakt med sedan säsongen 20/21 tog slut. En väldigt spännande forward att följa i vinter och se vad han kan åstadkomma i den blå/vita tröjan”, skriver Köping Hockey.

Samtidigt meddelar klubben även att en annan forward, 19-årige Eric Eljas, förlänger sitt kontrakt med klubben. Eljas anslöt till KHC från Leksands organisation under slutet av förra säsongen och blir nu alltså kvar i klubben där han förra säsongen noterades för tre poäng (två mål och en assist) på tolv matcher.

”Eric är en hårt jobbande forward som ifjol blommade ut mer och mer ju fler matcher han spelade. En forward med bra storlek med spetsegenskaper som skridskoåkning och skott. Trots sin ringa ålder och oerfarenhet i seniorsammanhang klarade han av uppgiften med bravur och växte allt mer in i seniorhockey. Nu när Eric fått känna på seniorhockeyn tror och hoppas KHC på att nu när han är med från start kommer han ta ytterligare kliv i sin utveckling och blomma ut helt till den spelaren vi har fått smakprov på”, skriver klubben.

Vidare så står det även klart att backen Marcus Byström lämnar Köping Hockey. Ny klubbadress blir IF Sundsvall Hockey.

Köping HC:s trupp säsongen 2021/2022:

Målvakt: Jonas Eneroth

Backar: Kevin Jansson, Martin Jörgensen, Emil Norstedt

Forwards: Viktor Burman (ny från Tyringe), Lukas Carlsson, Eric Eljas, Linus Gustavsson, Eric Juhlin, Mathias Kemppi (ny från Sollentuna), Arvid Leremar (ny från Kalmar HC), Linus Nilsson, Cristopher Norlin (ny från Linden), Karl Sand (ny från Enköping), Marcus Viitanen, Casper Åkesson (ny från Tyringe)

Tränare: Johan Hellström (ny från Borås HC)

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-