Hallstahammar
14:57 | 5 juli 2021

Åsby hotell startar om med nya padelbanor i naturskönt läge

Att padel blivit snudd på en ny folksport har väl knappast undgått någon. Åsby hotell i Hallstahammar hakar på trenden – och välkomnar till spel på vad de anser är länets vackrast belägna utomhusbanor.

Henrik Handing, hotellchef på Åsby hotell i Hallstahammar, är redo att spela padel på de nya utomhusbanorna mellan Skantzsjön och Sörkvarnsforsen. Foto: Björn Blomgren

I slutet av juni var det premiär för de två utomhusbanorna belägna mellan Skantzsjön och Sörkvarnforsen. När Magazin24 besökte Åsby hotell byggdes banorna fortfarande – men att de byggdes i ett bra läge syntes direkt.

– Det är få förunnat att kunna lägga padelbanor med vatten på båda sidor. Jag tror inte vi hade kunnat hitta ett bättre läge, säger hotellchefen Henrik Handing.

Banorna byggs och ägs av Marc Sätre, som samarbetar med Åsby hotell. Hotellchefen Henrik Handing berättar att hotellet nu kommer att erbjuda ”padelpaket”, där spel och övernattning ingår.

Men man behöver inte vara h­otellgäst för att spela. Allmänheten kommer att kunna boka plantid via appen Matchi.

– Alla i Hallstahammar ska kunna spela. Så förhoppningsvis blir det svårt att boka, säger Handing med ett leende.

Rummen på Åsby hotell renoverades och stod färdiga i början av 2020, lagom när pandemin slog till… Foto: Björn Blomgren

Invigningen av padelbanorna går hand i hand med att hotellet ”nyöppnar” efter ett tufft pandemi-år, där verksamheten har varit minimal sedan mars 2020.

– På grund av alla restriktioner valde vi att jobba enbart med övernattningar, digitala nycklar och frukostlådor. Det har inte varit någon lysande affär men vi har fått in lite småpengar där, vilket har gjort att vi har kunnat överleva.

Sommaren 2021 börjar det dock att ljusna, Handing har kunnat anställa personal igen, bokningar börjar trilla in och fler aktivitet går att genomföra.

Tre kvällar i rad, 8-10 juli, kommer Ola Salo att uppträda med en ”dinnershow” på hotellet.

– Det är jätteroligt att vi får hit honom. Vi kommer att släppa på med biljetter så att vi känner att vi mäktar med det avstånds- och restriktionsmässigt för gästerna, säger Handing.

Vad har ni mer på gång?

– Vi har gjort klart med massor av aktivitetspaket inför sommaren. Vi har padelpaket med övernattning, cykelpaket med övernattning och sen har jag precis gjort klart med ett golfpaket också. Det är lite nytt.

– Sen fortsätter vi med succén från förra året: våra pizza- och sangriakvällar ute på terrassen. I år har vi utvecklat menyn lite mer.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-