Hallstahammar
18:27 | 12 november 2020

Glädjande kundundersökning för Hallstahem

Nio av tio hyresgäster känner sig sedda och hörda.

Ulf Magnusson. Foto: Hallstahem

Under hösten har Hallstahem, det kommunala bostadsbolaget i Hallstahammar, genomfört en undersökning bland sina hyresgäster. Undersökningen visar att Hallstahem har avancerat när det gäller servicenivå och kundnöjdhet.

– Vi är oerhört stolta över det här höga resultatet. Det visar att de strategier och arbetssätt vi utvecklat under de senaste åren fungerar. Det här är en fin bekräftelse till vår personal att allt utvecklingsarbete vi tillsammans rott i land leder till nöjdare kunder, säger Ulf Magnusson, VD för Hallstahem, i ett pressmeddelande.

Sedan den senaste kundundersökningen har Hallstahems serviceindex ökat med 3,3 procent till sammanlagt 85,6 procent nöjda hyresgäster, en siffra som gör att de kvalar in bland den 25 procent bästa på service bland allmännyttorna i Sverige.

Med serviceindex mäter man saker som att ta kunden på allvar, upplevd trygghet där man bor, om det är rent och snyggt i huset och närområdet samt om man får hjälp när det behövs.

På frågan om man blir tagen på allvar som kund gav nio av tio hyresgäster Hallstahem ett bra betyg.

Produktindex mäter fastighetens funktioner, lägenhetens standard och skick, allmänna utrymmen och utemiljön i närområdet.

– Detta index är svårare att förändra på kort sikt, då det ofta krävs större investeringar för att till exempel ge lägenheter en förhöjd standard eller förbättra ventilationen i en fastighet, säger Ulf Magnusson och fortsätter:

– Trots trögrörligheten har även produktindex ökat med 1,8 procent till 79,5 procent nöjda hyresgäster. Det visar att våra fastigheter och lägenheter ligger i medelskiktet när vi jämför oss andra bolag i Sverige med lika stort bestånd, och att de investeringar som gjorts påverkar kundnöjdheten i rätt riktning, avslutar han.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-