Västmanland
11:20 | 17 april 2021

Regionen uppmuntrar till ”personlig lockdown”

Smittskyddsläkaren: ”Ett bra sätt att beskriva vad dessa rekommendationer handlar om”.

Foto: Gunilla Skogman/Arkiv

Smittspridningen av covid-19 är just nu omfattande i länet och enligt Region Västmanland är tredje vågen i gång. De senaste veckorna har antalet fall covid-19 ökat samt att antalet inneliggande patienter som behöver intensivvård har blivit högre.

Region Västmanland uppmanar alla som vistas i länet att ta sitt ansvar för att förhindra sjukdom och rädda liv.

– Flera regioner i landet talar om personlig lockdown. Vi i Västmanland har samma rekommendationer kring covid-19 som tidigare. Inget är förändrat i sak. Men personlig lockdown är ett bra sätt att beskriva vad dessa rekommendationer handlar om, vad de verkligen innebär för var och en av oss när de efterlevs, säger Jan Smedjegård, smittskyddsläkare vid Region Västmanland, i ett pressmeddelande.

För de personer som har symtom som varar längre än 24 timmar är det viktigt att provta sig. Från och med denna helg finns det möjlighet att boka drive-in provtagning även på lördagar i bland annat Köping.

– Vi vill lyfta det viktiga arbete med smittspårning som görs av invånarna i vår region, i skolor, på arbetsplatser och i föreningsliv. Att vi tillsammans hjälps åt att identifiera de som kan ha utsatts för smitta och uppmana dessa att vara vaksamma på symtom, och lämna prov för covid-19, gör skillnad. Vi bryter smittkedjor när smittade individer identifieras innan de hinner insjukna, säger Emeli Månsson, överläkare vid Infektionskliniken i Västerås.

– Att följa rekommendationerna och ta sitt vaccin när erbjudandet kommer är fortsatt oerhört viktigt för att smittspridningen ska begränsas och för att rädda liv, säger Cherin Kamil, verksamhetschef vid Infektionskliniken Västerås.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-