Surahammar
17:56 | 5 oktober 2021

Digitalt låssystem ska underlätta för hemtjänsten

Den 4 oktober påbörjades arbetet med att installera nyckelfria hem och servicehus i Surahammar.

Nycklar i mängder är snart ett minne blott för hemtjänsten i Surahammars kommun. Detta är en genrebild. Foto: Pixabay

I flera år har hemtjänsten i Surahammars kommun arbetat för att skapa en tryggare nyckelhantering, och nu har man efter upphandling bestämt sig för ett nyckelfritt system som installeras av Swedlock AB.

Installationen av nyckelfria hem till brukare och servicehus påbörjades den 4 oktober och beräknas pågå i cirka en månad, skriver Surahammars kommun på sin hemsida.

– Hemtjänsten kommer som en extra säkerhet att behålla en fysisk nyckel till larmtagarna, tills det nya digitala låssystemet är väl beprövat.

Idag behöver kommunens hemtjänstpersonal hålla koll på hundratals nycklar, men det ska det alltså bli ändring på. Det nya digitala nyckelsystemet innebär därför att den personal som befinner sig geografiskt närmast vid ett larm kunna åka direkt till platsen utan att hämta nyckel på en annan plats.

– Personal använder en och samma digitala nyckel till samtliga lås. Den laddas med relevanta behörigheter för varje arbetspass och fungerar bara under passet, skriver Surahammars kommun på sin hemsida.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-