Ishockey
16:34 | 24 maj 2021

Kevin Lidström byter isen mot båset

Blir assisterande tränare i Surahammars IF.

Surahammars IF. Foto: Dennis Johansson Strömberg/Arkiv

På måndagen presenterade Surahammars IF vem som ska assistera A-lagets tränare Thomas Maikkula under den kommande säsongen. Kevin Lidström som spelade för klubben under säsongen 2020/21 väljer att avsluta sin aktiva karriär som spelare och istället ta en roll som coach i laget.

På sin hemsida skriver klubben att Lidström trots sina blott 27 år är en erfaren spelare med bra speluppfattning och en personlighet som lämpar sig väl för det nya uppdraget.

– Kevin är för det första väldigt hockeykunnig. Sen är han dessutom en väldigt bra person med goda ledaregenskaper. Han är duktig på att ”ta folk”, och är i allt han gör väldigt seriös. Han förmedlar också en känsla av ordning och reda runt omkring sig. Privat driver Kevin ett eget företag där han i egenskap av chef vet vikten av att leda en grupp mot tydliga mål, säger sportchefen Jörgen Mähler och fortsätter:

– Jag är glad att Kevin vågar ta den här chansen och prova på något nytt och jag är övertygad om att han med sin erfarenhet kommer bli en stor tillgång i båset i vinter.

Kevin Lidström berättar på klubbens hemsida om tankarna kring sin nya roll.

– Det ska bli otroligt roligt och spännande att få prova på en ny roll inom hockeyn och det känns som att det är en utmaning som jag är redo för. Jag tror att eftersom jag kommer direkt från att ha spelat så kommer jag kunna se och förstå situationer utifrån spelarnas perspektiv, säger Lidström och fortsätter:

– Jag tycker att truppen ser väldigt intressant ut. Det var bra att vi kunde behålla stommen från förra säsongen och sen fylla på med några nya intressanta namn. Det ska bli kul att sätta igång arbetet med att få ihop laget.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Surahammars IF (@surahammarsif1914)

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-