Surahammar
17:05 | 24 maj 2021

Marlowe planerar att avgå

SVT Västmanland skriver att Christopher Marlowe har för avsikt att avgå som kommunalråd i Surahammar.

Surahammars kommunalråd Chris Marlowe (S). Foto: Björn Blomgren/Arkiv

På måndagseftermiddagen skrev SVT Västmanland att Christopher Marlowe (S) begär entledigande från sitt uppdrag som ordförande i kommunstyrelsen i Surahammar.

Orsaken till detta är det rådande politiska läget efter att Centerpartiet inte längre är kvar i majoritetssamarbetet med Socialdemokraterna.

– Jag ställer gärna upp och leder kommunen igenom de förändringar som krävs men jag kan inte göra det utan en politisk majoritet som vill samma sak. Min förhoppning är att en majoritet i kommunfullmäktige är villig att släppa fram oss, säger Christopher Marlowe till SVT Västmanland.

Mindre än ett halvår har gått sedan Marlowe tillträdde som kommunalråd i Surahammar. Han berättar för SVT att han anser att hans begäran om entledigande är den enda vägen att gå.

– Det som är med det politiska läget är att Centerpartiet inte är beredda att göra de förändringar som vi måste. Det är bara tjafs nu. Mitt beslut låter oortodoxt men tanken är att det leder till stabilitet. Jag ställer upp igen om vi får majoritet, säger han till SVT.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-