Ishockey
13:37 | 17 oktober 2021

Sportchefen hyllar Suras fina start: ”Jäkligt bra”

Jörgen Mähler nöjd med lagbygget och inledningen av säsongen, men efterlyser större hemmastöd i Surahallen.

Jörgen Mähler, sportchef för Surahammars IF. Foto: David Eriksson/arkiv

Surahammars IF har inlett Hockeyettan-säsongen på allra bästa sätt med fem vinster av fem möjliga, bland annat 3–1 i derbyt mot Köping i fredags. Sportchefen Jörgen Mähler har haft en stor hand i lagbygget och är givetvis väldigt nöjd med starten, men samtidigt är han inte förvånad över de tidiga framgångarna.

– Självklart så tycker jag att det både kul och jäkligt bra att vi presterat som vi har gjort, men i mångt och mycket motsvarar det faktiskt mina förväntningar. Jag är inte lika överraskad som många andra. Vi har lyckats bygga ett jäkligt bra lag med många kvaliteter, och målet är fortfarande topp 5 och en plats i Allettan, säger Mähler till Surahammars IF:s hemsida. 

Han säger vidare:

– Det finns en bredd men samtidigt en individuell skicklighet som vi inte haft förut. Dessutom spelar vi som ett lag där killarna tar ansvar för helheten och hjälper varandra över hela banan. Det skapar en trygghet som i slutänden vinner matcher. Jag är jäkligt glad för killarnas skull att de fått utdelning för allt slit och att det börjat pratats bra om hockeyn i Sura igen.

Mähler beskriver säsongens trupp som ännu bättre än det som imponerade under slutet av förra säsongen.

– Årets lag är en vassare variant av det lag som presterade bra i våras. Vi har fått in 12 nya spelare, alla handplockade för att göra skillnad och därför är vi ett lag som har förmågan att vinna matcher även när spelet inte klickar till 100 procent. Sen är jag realist och förstår att även vi kommer förlora matcher under säsongen, men då är jag övertygad om att vi har styrkan och tron på oss själva att studsa tillbaka på vinnarspåret igen, säger Suras sportchef.

Surahammars klack. Foto: David Eriksson

Rent sportsligt har Surahammar inlett säsongen på ett mycket övertygande sätt. Nu vill Jörgen Mähler att Surahammarborna sluter upp bakom laget. I de två hemmamatcherna som laget haft hittills kom 314 åskådare till premiären mot Borlänge och 316 till matchen mot Skövde.

– Jag förstår inte riktigt vad man väntar på. Att man uteblir när det går dåligt är en sak, men nu? Fem segrar på fem matcher och vi leder serien. Det kan inte bli bättre, så jag hoppas att även fansen vill vara med på resan framåt och hjälpa oss till fortsatta framgångar. Stödet från supportrarna märks och jag hör på killarna i laget vilken energi det givit när vi haft fans som tagit sig till både Nyköping och Köping senast, säger Jörgen Mähler.

Nästa match för Surahammar är nu på söndagseftermiddagen när Forshaga kommer på besök till Surahallen. Samtidigt ställs seriekollegorna Köping Hockey mot Kumla på bortais.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-