Ishockey
21:29 | 24 oktober 2021

Surahammar IF åkte på säsongens första förlust: ”Det är aldrig kul att förlora”

Surahammar IF åkte på säsongen första förlust under söndagen borta mot Mariestad BoIS.

Thomas Maikkula och Surahammars IF har fått in en ny kanadesisk forward i truppen. Foto: Michaela Ericzén/arkiv

Det var toppmöte i Hockeyettan Västra under söndagen. Där serieledande Surahammar åkte ner till Mariestad för att spela match.

Surahammar skulle spräcka nollan redan i första perioden. Hampus Pettersson noterades för det målet. Det blev även en hel del utvisningar i första.

I den andra perioden skulle Surahammar utöka ledningen till 0-2 via Lukas Söderlund i ett powerplay. Sura fick en utvisning och Mariestad reducerade till 1-2.

I mitten av sista perioden kvitterar Mariestad till 2-2 också där i ett powerplay. Sen enligt huvudtränaren Thomas Maikkula att 3-2 målet till Mariestad gick in via träff i ansiktet på en Sura-spelare. Som sedan hamnade i mål.

– Det är aldrig kul att förlora. Vi gör en bra bortamatch. Vi spelar ganska enkelt och skapar chanser. Vi har 0-2. 1-2 i PP för Mariestad. De är bra Mariestad. Kanonbra målvakt. Vi går ut inför sista och får en utvisning och dom gör 2-2. All heder till killarna. Mariestad är skickliga, säger Thomas om matchen.

Matchstatistik: Mariestad BoIS HC – Surahammar IF 3-2 (0-1, 1-1, 2-0)

Skott: 39-28 (12-7, 13-11, 14-10)

Utvisningar: Mariestad BoIS 3×2, Surahammar IF 4×2

Målskyttar Surahammar IF: Hampus Pettersson och Lukas Söderlund

Publik: 1 208