Arboga
14:26 | 5 juni 2021

Arboga Kulturskola förenar nytta med nöje i musikvideo

Har gjort en egen tolkning av låten ”Fame” och visar upp verksamheten på ett nytt sätt.

Foto: Arboga Kulturskola/Arboga kommun

Den 4 juni släppte Arboga Kulturskola musikvideon ”Fame” efter veckor av intensivt arbete med musik- och videoproduktion. Syftet med musikvideon är dels att visa upp kulturskolans verksamhet på ett nytt sätt, dels att ge eleverna kunskap om hur det går till när en musikvideo skapas, skriver Arboga Kulturskola i ett pressmeddelande.

Då pandemin kraftigt har begränsat skolans vanliga tillvägagångssätt för att visa upp verksamheten var en musikvideo ett bra alternativ.

– Vi har istället tagit chansen att göra den här musikvideon, en idé som vi har haft under en längre tid. Filmen ”Fame” handlar om elever som går på en musik- och dansskola i New York och deras drömmar och visioner. Det är fantastiskt att vi i Arboga har en kulturskola där barn och unga ges möjlighet att uttrycka sig estetiskt och förverkliga sina drömmar, säger Catharina Fasth, stråklärare på kulturskolan och projektets regissör, som själv började sin musikaliska bana på kulturskolan i Arboga.

Alla skolans elever medverkar på olika sätt, antingen genom sång, dans eller att spela instrument. Kulturskolans lärare har filmat, regisserat och gjort klipparbetet samt ljud och ljus. De medverkande eleverna har fått vara med om alla led i arbetet bakom en musikvideo.

– Det har varit fantastiskt roligt att få ge eleverna en inblick i processen det innebär att göra en musikvideo. Det blir spännande att få visa upp slutresultatet, hur den färdiga filmen blir efter klipparbetet, säger Lina Ricklund, filmlärare på kulturskolan och ansvarig för projektets film- och redigeringsarbete.

– Det är roligt att elever får uttrycka sig musikaliskt såväl som sceniskt, på en helt ny nivå och att eleverna får vara med när kulturskolan tar ett modernt kliv framåt, säger kulturskolans slagverkslärare Zack Liljeberg, som ansvarat för musikproduktionen och ljussättningen inom projektet.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-