Arboga
16:59 | 17 augusti 2021

Arbogas största pensionärsförening firar 50-årsjubileum i Folkets park

”Det blir en dag full av musik och aktiviteter”

Foto: Arboga kommun

Förra året fyllde SPF Seniorerna Aktiv 50 år, något man av förklarliga skäl inte kunde fira. Men nu när restriktionerna har lättats slår föreningen på stort under onsdagen och bjuder in sina medlemmar till en dag i Folkets park.

– Det ska vara som det var förr när det var på modet med Folkets park. Då var det kontanter som gällde, därför har vår kassör ordnat med kontanter i växel. Och så tar vi Swish för att göra det lite lättare om man inte vill ta ut kontanter, säger Inger Kåberg Johansson.

Evenemanget arrangeras i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och pågår fram klockan 14-20.

– Fast vi har ordnat med underhållning redan från klockan 13.30 för pensionärer kommer alltid tidigt. Vi brukar skoja och säga att dom kommer helst dagen före, säger Inger glatt.

Ett fullspäckat program är planerat för onsdagen med flera artister. Sven-Erik & Leif öppnar för dagen och följs sedan upp av Kajsa & PO som uppträder i två omgångar under dagen. Evenemanget invigs av landshövding Mina Akhtarzand. Övriga artister är Travers och Jazzt for Fun med Elin Jauring och Markus Olsson.

Under dagen pågår flera olika aktiviteter, bland annat utställningar, femkamp, chokladhjul och tombolalotteri.

– Det kommer att bli jätteroligt det här. Under pandemin har vi fortsatt planera program som vi sedan behövt skippa eller skjuta upp, men vi har hela tiden hoppats och längtat.

Med sina cirka 800 medlemmar är SPF Seniorerna Aktiv Arbogas största pensionärsförening.

– Under pandemin har vi inte fått lika många nya medlemmar som vanligt, men nu när det börjar lätta hoppas vi att fler ska hitta hit.

Vad är din största förhoppning inför onsdagen?

– Att vädret inte sviker oss, att allt klaffar och att det kan sprida sig att det är en trevlig förening så att vi kan locka till oss nya medlemmar.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-