Arboga
08:17 | 6 december 2023

Döms till fängelse för grov olovlig körning

28-årig man körde bil trots att hans körkort var återkallat.

Foto: Patrik Svedberg/Arkiv

En 28-årig man hemmahörande i Arboga döms till en månads fängelse för grov olovlig körning. Det meddelade Västmanlands tingsrätt i en dom under tisdagen.

Mannen stoppades av en polispatrull när han körde bil på E18 i höjd med Hallstahammar i somras. Vid kontroll upptäckte polisen att mannen hade ett återkallat körkort. Eftersom samma sak hade hänt flera gånger tidigare så döms nu mannen, som har erkänt brottet, till ett kortare fängelsestraff.

”Det är nu femte gången NN (mannen) döms för grov olovlig körning. Kedjan av NN:s tidigare lagföringar för grov olovlig körning medför att nu aktuell gärning ligger på fängelsenivå. Tingsrätten bedömer att straffvärdet för brottet uppgår till fängelse en månad. Grov olovlig körning som är på fängelsenivå är ett brott av sådan art att fängelse som utgångspunkt ska väljas som påföljd. Vad som framkommit om NN:s förhållanden medför inte att det finns skäl att döma honom till någon annan påföljd. Påföljden ska därför bestämmas till fängelse en månad”, skriver Västmanlands tingsrätt angående mannens fängelsestraff.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-