ARBOGA
09:00 | 12 mars 2023

Hampus lever sin dröm

För cirka ett år sedan drog Hampus Henningsson igång Iron Bay Tattoo på Kapellgatan 8 i Arboga.

Hampus Henningsson vid receptionen i sin studio.

– Det har gått bra tycker jag. Det känns som att en sådan här studio har saknats här i stan. Iallafall enligt mina kunder, säger Hampus till Magazin24.

Han är mån om att skapa en knytpunkt för likasinnade och att tatuera sig är oftast mycket mer än bara det utförda jobbet.

– Man blir som ofta ganska nära sina kunder, vänner rent av. Till mig kommer alla, ung som gammal, förstagångskunder som stammisar. Här är alla över 18 välkomna. Min äldsta kund var 87 år gammal.

Hampus är född och uppvuxen i Olofström, Blekinge. Han började tatuera 2019 och öppnade sin egen studio, Iron Bay Tattoo i Januari 2022. Han och familjen,fru och två döttrar, flyttade till Medåker sommaren 2020 och ville redan då öppna en egen studio i Arboga men pandemin satte stopp för den satsningen.

– Branschen är mer öppen nu än vad den var för 20 år sedan.Tatueringsyrket är något jag velat syssla med sedan tonåren men det är först nu jag har kunnat realisera den drömmen, säger Hampus.

Han är självlärd och har haft förmånen att omge sig av väldigt begåvade artister som har supportat, pekat och dirigerat honom i rätt riktning.

Exempel på Hampus verk.

– Det här är drömjobbet för mig, kreativt och socialt på samma gång. Jag vill fortsätta bygga upp en skön atmosfär i studion och välkomna nya som gamla kunder. Ordna fler evenemang och skapa en kulturell mötesplats, för sådana behövs alltid fler av.

På Hampus hemsida står att läsa:

”Iron Bay är ankaret i min verksamhet och översätts till Järnavik vilket är stället där jag spenderade hela min barndom på sommaren. Med utsikt över skärgården uppe på klipporna hade man framtiden i sin hand och inget kunde stoppa en. Denna känsla är något jag alltid burit med mig som inspiration till vad jag än gett mig in på.”

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-